Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Σουλτάνης Χρήστος: Ο «άρχοντας» των πανηγυριών

Ο Χρήστος Σουλτάνης εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτός που διοργανώνει τα καλύτερα πανηγύρια στο Ξηρόμερο. Τα γλέντια που οργανώνει στον κήπο του μαγαζιού του στον Αετό, άφησαν και αφήνουν εποχή και έχουν περάσει από κει όλοι οι επιφανείς μουσικοί, όπως: οι αείμνηστοι Καρναβάς, Μακρυγιώργος, ο Κωνσταντίνου, ο Αριστόπουλος, ο Πλαστήρας, η Χρηστιά, κ.α.
Ο Χρήστος φιλόξενος, διασκεδαστικός, γνήσιος και ειλικρινής είναι η λαϊκή ψυχή του χωριού μας και με τα πανηγύρια εκφράζει τους πόθους και τις λαχτάρες του Ξηρομερίτικου κόσμου. Είναι ένας άνθρωπος του λαού, που μιλάει στις ψυχές μας.
Το χάρισμα του στη διοργάνωση, στο κέρασμα, στη σειρά χορού είναι καταπληκτικό και μάλιστα τις πρωινές ώρες που μπαίνει στο χορό, κλέβει την παράσταση αφού χορεύει παλικαρίσια, σεμνά, όμορφα, με πολλά τσαλίμια.
Αποτελεί ακόμα και σήμερα τον πιο αξιόλογο διοργανωτή πανηγυριών και χαίρει εκτίμησης από όλους τους χωριανούς και καλλιτέχνες. Είναι γνωστή η φράση καλλιτεχνών που όταν προσπαθούν άλλοι να τους κλείσουν για το γλέντι του Αγίου Κωνσταντίνου, λένε: «Περιμένω πρώτα τον Σουλτάνη!!».
Στα πανηγύρια επίσης όταν πάρει το μικρόφωνο και δίνει σειρά για χορό, με τα χωρατά του σκορπίζει το κέφι, τόσο που όλοι οι νέοι του Αετού ηχογραφούν τη φωνή του, στα κινητά τους. Το τελευταίο μήνυμα που ηχογράφησαν είναι: «Έχει σειρά για χορό, ο Τάκης Μπάκας με τη παρέα του, μαζί με τα παιδιά απ’ το Βασιλόπουλο. Το Ξηρόμερο άει!! να γλεντάει. Ά!.α!..α!..Μπρρρρ…»

Ο Χρήστος Τρυφιάτης εξελέγη νέος Πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ο συγχωριανός μας Χρήστος Τρυφιάτης, με πλούσια και ενεργή συνδικαλιστική δράση, είναι ο νέος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Έχει ενεργό συμμετοχή ως Συνδικαλιστής στον ΗΣΑΠ και οι συνάδελφοι του, έχουν εκτιμήσει εμπράκτως τη συνδικαλιστική του δράση και τον εκλεγούν συνεχώς στο κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ και στη ΓΣΕΕ.
Η αναγνώριση της δράσης του αυτής, ο δυναμισμός του και οι αγώνες με αρχές και αξίες στο πλευρό του εργαζόμενου τον οδήγησαν στη σημερινή του θέση να εκλεγεί Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Σε μια κρίσιμη εποχή για την πορεία του εργατικού κινήματος η συνεισφορά του αναμένεται να είναι καθοριστική και καίρια στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αφού με την εμπειρία του, την γνώση του και την διάθεσή του για προσφορά, θα ανταποκριθεί με τρόπο αποφασιστικό στις απαιτήσεις του εργατικού κινήματος και θα συμβάλλει στην γενικότερη προσπάθεια για ανάπτυξη, πάντα στο πλευρό του εργαζόμενου. Να τονίσουμε ότι τη πρώτη Πρωτομαγιάτικη εμφάνισή του έκανε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με το νέο Πρόεδρο Χρήστο Τρυφιάτη, εμφάνιση που συνδυάστηκε με δυναμική και ενωτική συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, παρουσία πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων.
To BLOGS AETOS τον συγχαίρει για την εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.