Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας)


        Εικόνες τρόμου έζησε το ηλικιωμένο ζευγάρι (ο Μπαρμπα-Νίκος Τέγας και η σύζυγος του Σταθούλα) στον Αετό του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας όταν δυο άγνωστοι εισέβαλαν απόψε τη νύχτα στο σπίτι τους από ένα παράθυρο.
   Οι δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και ακινητοποίησαν τον 84χρονο Μπαρμπα-Νίκο Τέγα και την  80χρονη σύζυγό του Σταθούλα η οποία είναι άρρωστη και κατάκοιτη,  τους έδεσαν, τους ξυλοκόπησαν, και απειλώντας τους με ένα μαχαίρι τους ακινητοποίησαν δένοντας τους χέρια και πόδια και τους ζήτησαν να τους πουν που έχουν χρήματα.
    Οι ηλικιωμένοι συγχωριανοί μας μη μπορώντας να αντιδράσουν έβλεπαν τους κουκουλοφόρους να ψάχνουν το μικρό σπίτι του από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί, και τελικά να αποχωρούν με χίλια ευρώ περίπου τα οποία και εντόπισαν.
        Σήμερα το πρωί μια γειτόνισσα τους επισκέφτηκε, είδε το ζευγάρι δεμένο και σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησε την αστυνομία (Α.Τ. Κατούνας) η οποία μέχρι αυτή την ώρα ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.
     Τα Θύματα της Ληστείας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου για παροχή πρώτων βοηθειών,  όπου του έκαναν και πολλαπλά ράμματα.
      Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την αγριότητα της ληστείας αφού τους χτυπούσαν με μεγάλη μανία χωρίς να σεβαστούν ούτε την ηλικιωμένη που είναι άρρωστη.