Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

H Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα με καταγωγή από τον Αετό και ο Γιώργος Κόκιος από την Παπαδάτου, ορίσθηκαν επικεφαλής σε Τομείς του ΠΑΣΟΚ.

H Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα με καταγωγή από τον Αετό ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Eνταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ.
Η επιλογή του Γιώργου Κόκιου που κατάγεται από την Παπαδάτου Ξηρομέρου (Δήμος Φυτειών) για τον τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναμφίβολα μια έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, των δυνατοτήτων του και της εμπειρίας του στα θέματα των κινητοποιήσεων.
Ο Γιώργος Κόκιος, είναι δημόσιος υπάλληλος, έχει διατελέσει πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού επί σειρά ετών. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του τομέα Απόδημου Ελληνισμού, μέλος της Γραμματείας του τομέα Επικοινωνίας και σύνδεσμος του τομέα Επικοινωνίας με τον τομέα κινητοποιήσεων.
Με την ίδια απόφαση ο Λευτέρης Κατσικαρέλης ορίστηκε και πάλι γραμματέας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Ζέφη Δημαδάμα ορίστηκε στη Πενταμελή Γραμματεία Περιφερειακής Οργάνωσης (με πρόσθετη αρμοδιότητα τον Τομέα Γυναικών).
Αναλυτικά, οι Γραμματείς των Τομέων του Κινήματος έχουν ως ακολούθως:
Στον τομέα Εσωτερικών τοποθετείται ο Λάμπρος Μίχος, στον τομέα Οικονομίας η Αφροδίτη Παπαθανάση, στον τομέα Ανάπτυξης ο Χρήστος Ιωάννου, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ο Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημοσίων Eργων ο Μανώλης Στρατάκης, Παιδείας η Χρυσή Βιτσιλάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο Γιώργος Κουτσιμπογιώργος, Υγείας ο Χρήστος Κατσούρας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Λευτέρης Κατσικαρέλης, Δικαιοσύνης ο Aγγελος Τόλκας, Πολιτισμού ο Δημήτρης Γιολάσης και Αθλητισμού ο Κώστας Παταβούκας.
Επίσης, στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Στράτος Παπαδημητρίου, Τεκμηρίωσης η Μαρία Κυριακοπούλου, Μαζικών Χώρων ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ΕΒΕ ο Μενέλαος Κουλούρης, Επιστημόνων ο Γρηγόρης Νικήτας, Κινητοποιήσεων ο Γιώργος Κόκιος, Απόδημου Ελληνισμού ο Κώστας Τάτσης, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης η Σούλα Ευθυμίου, Κοινωνικής Eνταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας η Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, Τύπου και ΜΜΕ η Μαρία Καρακλιούμη, Επικοινωνίας-Συντονισμού ο Πέτρος Σφηκάκης, Aμυνας η Σταυρούλα Δήμου, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η Μαρία Λεκάκου και υπεύθυνη για θέματα Σοσιαλιστικής Διεθνούς ορίζεται η Πωλίνα Λάμψα.
Για την περιφερειακή οργάνωση ορίζεται πενταμελής Γραμματεία με τους Νίκο Φωτόπουλο, Χρήστο Σπίρτζη, Νίκο Μαδεμλή, Ζέφη Δημαδάμα (με πρόσθετη αρμοδιότητα τον Τομέα Γυναικών) και Ειρήνη Σενατάκη (με πρόσθετη αρμοδιότητα τη διασύνδεση με το Συμβούλιο Επιμόρφωσης).