Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Χωρίς συγκοινωνία το Αγράμπελο. Οι κάτοικοι ζητούν την δρομολόγηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ.

Αποκομμένοι από την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία, χωρίς λόγο και αιτία είναι εδώ και μερικά χρόνια, οι κάτοικοι του χωριού Αγράμπελο (Δ.Δ.Αστακού) αφού έχουν μείνει χωρίς συγκοινωνία, χωρίς δρομολόγιο του ΚΤΕΛ. Στο χωριό ζουν μόνιμα το χειμώνα περίπου 60 άνθρωποι και είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται με αγροτικά, με φορτηγά, προς τον Αστακό σε καθημερινή βάση προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους, να πάνε στο γιατρό, να αγοράσουν φάρμακα και να ψωνίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που μένουν αποκλεισμένοι για εβδομάδες αφού δεν υπάρχει ούτε αγροτικό για την μετακίνηση τους και μια ηλικιωμένη κάτοικος μας είπε: «Τρέμω μην πάθουμε τίποτα και δεν μπορούμε να φθάσουμε στο γιατρό!».
Όλοι οι κάτοικοι του Αγραμπέλου που ταλαιπωρούνται καθημερινά αποκλεισμένοι ρωτάνε: "Μέχρι πότε θα είμαστε αποκομμένοι από την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία;", " Τις καθημερινές μας ανάγκες τις καλύπτουμε με τα αγροτικά και αυτό είναι απαράδεκτο αφού είμαστε σχεδόν όλοι από πενήντα και πάνω. Τι να κάνουμε;", "Πρέπει να μεριμνήσουν ώστε το ΚΤΕΛ να εξυπηρετεί όλο το νομό ίσα και δίκαια, για να μην αισθανόμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας!"
Ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών καλεί κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ζητώντας για άλλη μια φορά, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τη σύντομη δρομολόγηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ από το Αγράμπελο προς την έδρα του Δήμου, τον Αστακό.
Προδημοσίευση από Εφημερίδα «ΑΓΡΑΜΠΕΛΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», φύλλο 13. http://agrampelonews.blogspot.com/