Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Αετού,  διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στον Αετό. 
  Αναλυτικά την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011, διοργανώνουν παιδική βραδιά με την στήριξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με τον Ταχυδακτυλουργό Τζόνι και τον Κωμικό Σταύρο Ντάφλο και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 στις 21:00 στο προαύλιο χώρο της εκκλησία μουσική βραδιά με την Πανηπειρωτική ορχήστρα .
    Επίσης ο Σύλλογος όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές, του δημοτικού μας σχολείου με την οικονομική στήριξη του δικηγόρου Νίκου Τομαρά.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος»
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αετού «Η Πεντάπολη» 

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας «ο Αετός»

    Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο, αρ. 58, της τριμηνιαίας εφημερίδας «ο Αετός», η οποία εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος».
     Η εφημερίδα είναι αφιερωμένη στο διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στον Αετό στις 11 και 12 Αυγούστου 2011.
    Διαβάστε επίσης: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βραβευτούν για τις επιδόσεις τους, οι αριστούχοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Οι πρωτεύσαντες μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είναι: Ε΄ τάξη: Κουτσογιάννου Καλλιόπη (Πόπη) του Κωνσταντίνου και ΣΤ΄ τάξη: Ντέμος Θεοφάνης του Βασιλείου.

     Μπορείτε να διαβάσετε και το αφιέρωμα στο Δικηγόρο Νίκο Τομαρά, για τον οποίο η εφημερίδα γράφει:
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας, θεωρεί καθήκον και υποχρέωση του να κάνει να κάνει συνεχώς μνεία στον συγχωριανό μας δικηγόρο Νικόλαο Ανασ. Τομαρά, ο οποίος τιμάει το όνομα του και το χωριό μας με την πατριωτική του δράση και την κοινωνική του προσφορά του. 
   Το όνομα του Νίκου Τομαρά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την παρούσα και τις μέλλουσες γενιές των Αετινών,  που πρέπει ν' αγαπούν τη μάνα γη των προγόνων τους, τον πολύπαθο Αετό.
    Ο δικηγόρος Νίκος Τομαράς ενεργεί και δαπανά χρήματα εξ ιδίων για την ανάπτυξη του χωριού μας και αντιμετώπιση των ποικίλων αναγκών του, από αγάπη και νοσταλγία για την γενέτειρα του.
   Κάθε χρόνο ο Σύλλογος βραβεύει τους αριστούχους μαθητές, με την οικονομική στήριξη του συγχωριανού μας δικηγόρου Νίκου Τομαρά. 
   Αναλυτικά για φέτος προσέφερε: Για βραβεύσεις 2 μαθητών: 2χ500€= 1.000€, επίσης 1.500€ σε 15 παιδιά μόνο του δημοτικού σχολείου μετά από κλήρωση για τα πρώτα έξοδα της σχολικής χρονιάς, 500 € για την έκδοση της εφημερίδας και περιμένει κοινοποίηση προσφοράς από δυο τουλάχιστον μαστόρους για τα πίσω παράθυρα της Εκκλησίας μας.  
    Όλοι εμείς οι Αετινοί τον ευγνωμονούμε και τον τιμούμε ιδιαίτερα γι αυτές τις σπουδαίες πράξεις που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τον αγώνα και την προσπάθεια των μαθητών και τον καλούν να αγωνίζεται πάντα για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

    Επίσης γράφει: Ρεκβιεμ για το Θανάση Μανιαβό που έφυγε νωρίς από κοντά μας, για τις εκδρομές των συλλόγων και όλες τις Θετικές  εξελίξεις για τον Αναδασμό των περιοχών του Κεντρικού Ξηρομέρου που αφορά την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος των Αχυρών, αφού δημοσιεύτηκε και είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη του διαγωνισμού της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών κ΄ Δικτύων.
    Όποιος θέλει να ενημερώνεται μπορεί γίνει συνδρομητής με ένα τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Συλλόγου: Θανάσης Αναγνωστέλος, τηλ: 6976-053239.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η Αγία Μαρίνα

    Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και με την παρουσία του  Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Καραγεώργου, το χωριό μας ο Αετός, γιόρτασε την Αγία Μαρίνα. 
   Ανήμερα της εορτής,  το  Σάββατο 16 Ιουλίου το πανέμορφο εκκλησάκι είχε φορέσει τα γιορτινά του και και ώρα 7:30 το απόγευμα  τελέσθηκε  Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Καραγεώργου, παρουσία του Ιερού κλήρου και πλήθος κόσμου. 
    Με φόντο τη μικρή εκκλησία, οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα της Αγίας Μαρίνας και αντάλλαξαν ευχές.
FOTO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΜΟΣ