Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτάστηκε η «Μάχη του Αετού»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΧΗ ΑΕΤΟΥ 9η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

    Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, από την Τοπική Κοινότητα Αετού σεσυνεργασία με τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αετού «Η ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΣ»,υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας εκδήλωση προς τιμή τωνηρωικώς πεσόντων στη νικηφόρα «Μάχη του Αετού» της 9ης Αυγούστου1822.
    Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου αποδίδοντας  φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έδωσαν την ίδια τους την ζωή για την ελευθερία της πατρίδας μας.
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με την  επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριο Τριάντη και τον Ιερέα του Αετού πατέρα Σπύρο Μανιαβό....

   Αμέσως μετά απηύθυναν χαιρετισμούς  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού Γιώργος Ζαφείρης, ο Δήμαρχος  Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και οι απόγονοι τωνΘεοδωράκη Δράκου Γρίβα και Γεώργιου Νικολού Βαρνακιώτη.
        Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας για την ιστορική και περίτρανη Μάχη του Αετού από τον κ. Αλέξανδρο  Σάββα (Εφέτη Αθηνών και επίτιμο Πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ.),  ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της Μάχης και στις απαράμιλλες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας των αγωνισθέντων Ελλήνων.
      Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και κατόπιν οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

     Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι ιππικοί όμιλοι Κατούνας, Αστακού και Βόνιτσας πραγματοποίησαν παρέλαση με την ακολουθία πλήθους κόσμου, κρατώντας τη σημαία του Γιώργου Βαρνακιώτη, από το μνημείο των πεσόντων και κατευθύνθηκαν στο χώρο του γηπέδου του Αετού, όπου τα  χορευτικά  συγκροτήματα Αετού, Κατούνας, Αστακού και Πλαγιάς χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
     Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των καλύτερων μαθητών του δημοτικού σχολείου Αετού, προσφορά του συγχωριανού μας Νικολάου Τομαρά. 
      Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι με δημοτική ορχήστρα με τους Πάνο Κοτρώτσο στο κλαρίνο, Βαγγελιώ Χρηστιά και Χρήστο Νίκουστο τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μοιράστηκαν δωρεάν ψητές προβατίνες.
    Την παρουσίαση της εκδήλωσης στο μνημείο των Πεσόντων έκανε η ΝάνσηΠαπακωνσταντή και στο χώρο του γηπέδου η πρόεδρος του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αετού «Η ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΣ» Έφη Γρίνου.

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Τζαβαλάς,   Μιχάλης Γούδας καιΠαναγιώτης Κομποτιάτης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Σαλομήτρος, Κώστας Στούπας Θανάσης Κασόλας Βασίλης Σώζος, Νίκος Τσάκαλης, Δημήτρης Βίτσος και Σωτήρης   Προδρομίτης.
Ο πρώην Δήμαρχος Βόνιτσας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Αποστολάκης.
Οι Βουλευτές Αιτωλ/νίας: Μαρία Τριανταφύλου, Νίκη Φούντα και Κώστας Μπαρμπαρούσης.
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας κ.Δημήτριος Κιόκκιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Στούπας
Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου Γιώργος Γρίνος.
Ο Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Δημήτρης Στεργίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, Κων/νος Κασούρας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Κωνωπίνας, Νώντας Τσαμποδήμος, Κομποτής, Χρήστος Λίβας  Αχυρών, Δημήτρης Τραυλοστάθης Βάρνακα, Βασίλης Πολύζος και από Καραισκάκη Αποστόλης Σόμπολος.
Από τον τοπικό Σύλλογο Κατούνας η Πρόεδρος Αφροδίτη Μπουμπούλη, από το Σύλλογο Κωνωπίνας ο Δημήτρης Κοθρούλας.
Οι πολιτευτές Αιτωλ/νίας: Σερεπίσου Χριστίνα, και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

   Η Τοπική Κοινότητα Αετού και ο τοπικός Σύλλογος Αετού «Η ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΣ» ευχαριστούμε θερμά του ιππικούς ομίλους Κατούνας, Βόνιτσας Αστακού, τα χορευτικά τμήματα Αετού, Κατούνας, Αστακού Πλαγιάς και όλους όσους τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας.
    Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όλους τους δωρητές με τις σημαντικές προσφορές τους ( προβατίνες, χρήματα, ψωμί κ.ά.).
   Ευχαριστούμε  τον Αχελώο T.V. για τη τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.
    Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στον κύριο Νικόλαο Τομαρά για τη γενικότερη οικονομική στήριξη που μας παρείχε.
Ευχόμαστε υγεία για όλους και του χρόνου όλοι μαζί για μια ακόμη καλύτερη εκδήλωση.
Ευχαριστούμε 
Οι Διοργανωτές