Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς γιατρό στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας)


        Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Αετός του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και που προσεύχονται να μην αρρωστήσουν, μια και το χωριό δεν το επισκέπτεται γιατρός εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια!
        Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Τοπικός Σύλλογος Αετού κανείς δεν έχει μεριμνήσει και δεν έχει ενδιαφερθεί ώστε να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν φτάσει στα όριά τους αφού είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας Κατούνας ακόμη και για ένα απλό κρυολόγημα!
        Παλιότερα το Κέντρο Υγείας Κατούνας έστελνε γιατρό μια φορά την εβδομάδα, εξετάζοντας τους ενδιαφερόμενους και συνταγογραφώντας τα απαραίτητα φάρμακα, έχει όμως σταματήσει και οι ηλικιωμένοι έχουν μεγάλη ανάγκη για Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
      Να σημειώσουμε ότι στο χώρο του ιατρείου έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής για να γίνεται η συνταγογράφηση.
      Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Αετού τονίζει: «Βλέπουμε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και δεν ζητάμε πολυτέλειες. Θέλουμε ένα γιατρό να μας επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, γιατί οι  μεγάλης ηλικίας κάτοικοι έχουν ανάγκη από Ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Πόσο παράλογο είναι αυτό;».
        Πρέπει οι υπεύθυνοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς  να παρέμβουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να μην αναγκάζονται οι ηλικιωμένοι, να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και έξοδα για να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή.