Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Απογείωση κεφιού στο χορό των Κωνωπινιωτών!




























Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στο ιστορικό Πειραιώτικο μουσικό κέντρο ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΙΣΣΑ, στην Παλιά Κοκκινιά.
Σε ένα ζεστό περιβάλλον με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ένα καταπληκτικό για χοροεσπερίδες φαγητό, οι παρευρισκόμενοι Κωνωπινιώτες, γνωστοί και φίλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, αψηφώντας τα μέτρα λιτότητας και την γενικότερη επικρατούσα κατάσταση, πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Κωνωπινιωτών καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και τους ευχήθηκαν καλή διασκέδαση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά, τα δώρα της οποίας ήταν προσφορές μελών και φίλων.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους: οι Ξηρομερίτες Βουλευτές τοιυ Νομού μας κ.κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Κώστας Καραγκοιύνης, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Τάκης Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Θανάσης Γεροδημήτρης, ο Ταμίας της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Άγγελος Μηλιώνης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, συγγραφέας και Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας κ. Νίκος Μήτσης, ο εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας “ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ” κ. Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς κ. Σπύρος Φυσελιάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς κ. Χρήστος Γαζέτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας κ. Χρήστος Ντέμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργος Τσέλιος, από τον Σύλλογο Βονιτσάνων Αθήνας ο κ. Φώτης Μπρούμος, ο Ξηρομερίτης λόγιος, συγγραφέας κ. Μπάμπης Τσελεπής
Επίσης ευχές απέστειλαν χαιρετίζοντας την εκδήλωση : ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Κωνωπίνας κ. Κωνσταντίνος Κωστακιώτης και ο πρώην Δήμαρχος Μεδεώνος και Αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Δημήτριος Τζαβαλάς, οι οποίοι για κοινωνικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου ευχαριστεί θερμά, όλους όσους παρευρέθηκαν, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη τους και την συμπαράστασή τους προς τον Σύλλογό, και όλους όσους συνεισέφεραν δώρα για την διεξαγωγή της λαχειοφόρου αγοράς, συμβάλλοντας μ΄αυτό, στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.
PHOTO ART ANGELOS

Έκοψαν πίτα και χόρεψαν οι Μπαμπινιώτες της Αθήνας
















Μέσα σε κεφάτη ατμόσφαιρα, σε ζεστό οικογενειακό κλίμα και έντονης διασκέδασης, έγινε τη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, στο Αρχοντικό της Φωτεινής, Λ.Βουλιαγμένης 318 στον Άγιο Δημήτριο η κοπή πίτα και ο χορός του Συλλόγου Μπαμπίνης.
Την πίτα ευλόγησε o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Πόπης, Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά (από το Αγράμπελο) ο οποίος έκοψε και το πρώτο κομμάτι. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μπενέκος Σπύρος καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, και ευχήθηκε υγεία και πρόοδο για το 2010.
Στην επιτυχημένη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Αστακού Στάϊκος Παναγιώτης, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κοντός Παναγιώτης, οι Βουλευτές Μακρυπίδης Αντρέας και Καραγκούνης Κώστας και ο πρόεδρος το Τ.Σ. Μπαμπίνης. Ζαρκαδούλας Θεόδωρος. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες και εξελίχθηκε σε πραγματικό ξεφάντωμα .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο Δήμαρχος Αστακού Στάϊκος Παναγιώτης, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κοντός Παναγιώτης, οι Βουλευτές Μακρυπίδης Αντρέας, και ο Καραγκούνης Κώστας, ο πρόεδρος το Τ.Σ Μπαμπίνης Ζαρκαδούλας Θεόδωρος, ο συγγραφέας Μπερερής Διονύσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου Θεοδώρου Γεώργιος, ο Τσαμπαλίκας Μιχαήλ που διετέλεσε δάσκαλος στη Μπαμπίνη το 1999, ο δημοσιογράφος Πάστρας Γεώργιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Τσέλιος Γεώργιος και από το Σύλλογο Αετού ο Ντέμος Διονύσης, ο Ντέμος Κώστας και η Βαλλιάνου Δήμητρα. Χαιρετισμό για την εκδήλωση έστειλαν ο Βουλευτής Σταμάτης Δημήτριος και ο Ιερέας Αστακού Τέγας Δημήτριος.
Ο Σύλλογος Μπαμπινιωτών ευχαριστεί όλους του παρευρισκόμενους για την παρουσία στην εκδήλωση και ιδιαίτερα την Θεώνη Βλαχάκη που ήρθε από το χωριό και τον Άρη Mπιτσώρη που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη αφού κατάφερε και έσπασε τα μπλόκα των αγροτών για να είναι κοντά τους.
ΦΩΤΟ: Ευθυμίου Χριστόφορος