Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Με λαμπρή εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)Με εορταστικό κλίμα πραγματοποίησε και φέτος τη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Η εκδήλωση έγινε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ και την τίμησαν πολλοί καλεσμένοι, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα και δημιούργησαν ξηρομερίτικη ζεστασιά.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν τη προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, με φωτογραφίες από Ξηρομερίτικα πρόσωπα και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Δημήτρη Στεργίου ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά και στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ξηρομερίτικα πρόσωπα».
Αμέσως μετά όλοι οι παρευρεθέντες παρακολουθήσαν ένα 10λεπτο Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, που τους εξέπληξε όλους ευχάριστα. Το ντοκιμαντέρ περιλάμβανε αφιέρωμα σε Ξηρομερίτικα πρόσωπα. Ο Άγγελος Μηλιώνης αποτύπωσε στο ντοκιμαντέρ εικόνες και πρόσωπα του τόπου μας, ζωντάνεψε τα πρόσωπα φωτογραφιών , τους έδωσε σάρκα και φωνή και ξεδίπλωσε τη νεώτερη ιστορία του Ξηρομέρου. Οι φωτογραφίες αποτελούσαν ένα ρεπορτάζ, μια αναμετάδοση της καθημερινής ζωής στην επαρχία μας. Τα «Ξηρομερίτικα πρόσωπα» συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρεθέντες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόπης Βασίλειος, ο βουλευτής Καραγκούνης Κώστας, ο αντινομάρχης Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Κόκκαλης Βασίλειος, από τη ΠΑΝ.ΣΥ: ο Πρόεδρος Χολής Πάνος, ο Γ. Γραμματέας Τσαναής Μιχάλης, ο πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ Γερομήτσος Νίκος, ο πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Μπούρος Γιάννης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Σάββας Αλέκος, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Τρυφιάτης Πάνος, η πολιτευτής Σιούνα-Δημητρακοπούλου Μαρία, ο πολιτευτής Κατερινόπουλος Αθανάσιος, ο συγγραφέας Μήτσης Νίκος και δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας, ο π. πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Κλαδευτήρας Χρήστος, ο π. πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Χατζαράς Θανάσης, το π. στέλεχος της Ομοσπονδίας Βενέτης Σπύρος, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Πατούλας Χρυσόστομος, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Προδρόμου Μπιτσάβας Θωμάς, ο πρόεδρος της Βελανιδιάς Φυσελιάς Σπύρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, ο τραγουδιστής Κολοβός Βασίλης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπίνης Μπενέκος Σπύρος, ο σκηνοθέτης του έργου «Το βουνό μπροστά» Ντούρος Βασίλης και ο παραγωγός της ταινίας Νικολέτος Νίκος καθώς τέλος και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία.
FOTO ART ANGELOS

Σε εορταστική ατμόσφαιρα η κοπή πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα».

Σε γιορτινό κλίμα έγινε η κοπή πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα». Η κοπή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/2/2009, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ODEON HOTEL» Πειραιώς 42, Ομόνοια στην Αθήνα. Τα μέλη του Συλλόγου βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και να περάσουν μαζί ευχάριστες και ξένοιαστες ώρες, σαν μια μεγάλη οικογένεια.
H Γραμματέας του συνδέσμου Ελένη Σάββα άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γεωργούλας, ευχήθηκε χαρούμενο, υγιές και δημιουργικό το νέο έτος και τόνισε ότι ο Σύλλογος συνεχίζει την θετική πορεία του για το καλό όλων των κατοίκων του χωριού.
Στη συνέχεια απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό και εξέφρασαν ευχές, ο Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Καπώνης Δημοσθένης και ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος.
Την εκδήλωση και την κοπή της πίτας ευλόγησε ο συγχωριανός τους Ιερέας Παπα-Φώτης Χαντζής και αμέσως μετά τα μέλη του συλλόγου την μοίρασαν, μαζί με πολλές ευχές για υγεία και πρόοδο για το 2010. Στην αίθουσα μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στην κοπή της πίτας και απήλαυσαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την παρουσία ενός χαριτωμένου κλόουν. Σε μια αίθουσα γεμάτη από νιάτα, ζωντάνια και ανεμελιά, ήταν χάρμα οφθαλμών να βλέπεις συγκεντρωμένα τόσα παιδιά, προσηλωμένα στα δρώμενα, αγκαλιά με το δώρο τους, να ζουν ολόψυχα τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Λύτρας, ο Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Καπώνης Δημοσθένης, ο πολιτευτής Κατερινόπουλος Αθανάσιος, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών ο Μηλιώνης Αγγελος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπινιωτών Μπενέκος Σπύρος, ο συγγραφέας Μπαρμπαρούσης Γιώργος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μπαμπούρης Κώστας, ο Αντιπρόεδρος της Βελανιδιάς Χρόνης Γιάννης, κ.α.
PHOTO ART ANGELOS

Οι Κωνωπινιώτες έκοψαν την Πίτα τους!


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ σε αίθουσα του ξενοδοχείου “ΤΙΤΑΝΙΑ” Πανεπιστημίου 52-54, Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου καθώς και η κοπή της κατ’ έθιμο πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τα Μέλη του Συλλόγου των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουνε, να συζητήσουνε θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και το Χωριό τους, να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και να απολαύσουν τα εκλεκτά εδέσματα της κουζίνας του Ξενοδοχείου.
Η εκδήλωση άνοιξε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Κωνωπινιώτης Νεκτάριος Γερονικολός και στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, όπου, αφού διαπιστώθηκε απαρτία και εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γ.Σ, ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Χολής αναφέρθηκε λεπτομερώς στον απολογισμό των πεπραγμένων του περασμένου έτους και στη συνέχεια ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Γεροχρήστος ανέλυσε τον Οικονομικό Απολογισμό.
Το Μέλος του Δ.Σ κ. Λεωνίδας Καραμπέκιος που πήρε το λόγο, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Συλλόγου και έκανε εύστοχες επισημάνσεις για καίρια προβλήματα που απασχολούν την Κωνωπίνα, όπως το πρόβλημα της λειψυδρίας, την έξαρση των ζωοκλοπών και την ανάγκη συνολική δραστηριοποίησης της τοπικής κοινωνίας, Συλλόγων, φορέων ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία Δήμου στο Κεντρικό Ξηρόμερο με έδρα την Κατούνα.
Το τυχερό φλουρί της πίτας, έπεσε στην κα. Γεωργία Ράπτη, η οποία κέρδισε ένα σπάνιο χειροποίητο κόσμημα (ασημένιο σκαλιστό σταυρό) προσφορά του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ Gerochristo Jewelry που διατηρούν οι Κωνωπινιώτες Σπύρος και Γιώργος Γεροχρήστος στην οδό Πλωμαρίου 14 – ΜΟΣΧΑΤΟ.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: ο αιδεσιμότατος - Κωνωπινιώτης – Νεκτάριος Γερονικολός, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κκ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» κ. Σπύρος Μπενέκος και ο Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας.
Επιστολές απέστειλαν χαιρετίζοντας την εκδήλωσή, οι Βουλευτές: Σοφία Γιαννακά, Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πρώην Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Κωνωπίνας κ. Κωνσταντίνος Κωστακιώτης.

Οι Δρυμιώτες συναντήθηκαν με καλά λαϊκά τραγούδια.

Με εξαιρετική επιτυχία σε μια θερμή ατμόσφαιρα και με μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Δρυμού, στο ιστορικό «Χάραμα» στη Καισαριανή, το βράδυ του Σαββάτου στις 6 Φεβρουαρίου.
Πολλοί Δρυμιώτες, Ξηρομερίτες και φίλοι ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκλησή του Δ.Σ. εκδηλώνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο ενεργό ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Όλους τους καλεσμένους τους καλωσόριζε με εγκαρδιότητα, στην είσοδο της αίθουσας, ο Πρόεδρος Πάνος Καλός μαζί με τα παιδιά του Συλλόγου και τους μετέφερε τις ευχαριστίες του και τις ευχές του σε όλους αλλά και στον καθένα χωριστά.
Εδώ να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος Δρυμού έκανε πολύ καλή επιλογή στο κέντρο «Χάραμα» αφού είναι ένας χώρος που επιδιώκει αξιοπρεπείς ή και υψηλού επιπέδου επιλογές στο λαϊκό του προγράμματα, στις φωνές και στο ρεπερτόριο. Οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερμηνεύοντας αγαπημένες δικές τους επιτυχίες και αυθεντικά λαϊκά τραγούδια και κράτησαν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες στο κατάμεστο κέντρο. Το ντουέτο της Γιώτας Νέγκα και του Κώστα Μακεδόνα ήταν αξιοθαύμαστο, καταπληκτικό και φυσικά, ψυχαγωγικό. Ακούστηκαν τραγούδια του Τσιτσάνη «Ομορφη Θεσσαλονίκη», «Νύχτες Μαγικές» «Οταν συμβεί στα πέριξ», του Νίκου Γούναρη: «Ενα βράδυ που 'βρεχε», «Θυμήσου», «Γλυκά μου μάτια», «Αρχισαν τα όργανα», τραγούδια του Ζαμπέτα, Παπαϊωάννου, Γαβαλά αλλά και του Ξαρχάκου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γεώργιος Αποστολάκης, Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο βουλευτής ΝΔ Αιτωλ/νίας Καραγκούνης Κώστας, , ο συγγραφέας Μήτσης Νικόλαος, από τον σύλλογο Θυρρειωτών ο Βενέτης Σπύρος, ο εκπρόσωπος της ΟΠΣΥΞ Μηλιώνης Άγγελος, κ.α.
FOTO ART ANGELOS

O Χορός του Αγραμπέλου: Αυτή η νύχτα μένει…

Μεγάλη η επιτυχία της χοροεσπερίδας του Συλλόγου Αγραμπελιωτών, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, τόσο από άποψης προσέλευσης κόσμου όσο και από άποψης διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η αίθουσα του κέντρου «Πιπέρι» κατακλύστηκε από τους συγχωριανούς και τους φίλους και πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ, απολαμβάνοντας το όμορφο πρόγραμμα του κέντρου.
Οι Αγραμπελιώτες για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρόν με τη δυναμική τους παρουσία και η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα με έντονο το Αγραμπελιώτικο χρώμα να πλανάται παντού.
Μέσα στη θερμή και πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε πρώτα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της «μεγάλης οικογένειας» των Αγραμπελιωτών. Την πίτα ευλόγησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Τζανουδάκης Χρήστος, ο Αγραμπελιώτης αξιοσέβαστος ιερέας, ο παπα-Βασίλης Πόπης και ο ιερέας του χωριού Παπα-Φώτης Χαντζής.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Τσέλιος Γιώργος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. Καμπέρη Δημήτρη, Τάσση Χριστίνα, Βέλλιο Θεόδωρο, Μπαμπάνη Αλεξάνδρα, Τσέλιο Οδυσσέας και Τσέλιου Γεωργία, μοίρασαν την πίτα μαζί με πολλές ευχές για υγεία και πρόοδο για το 2010.
Η επιτυχημένη εκδήλωση άνοιξε με την Τσέλιου Γεωργία η οποία καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και στη συνέχεια ο Γραμματέας Καμπέρης Δημήτρης μίλησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Αστακού Στάϊκος Παναγιώτης, ο Βουλευτής Κορουμπλής Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και τέχνης Τσελεπής Μπάμπης.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ γλέντι και χορό. Η εκδήλωση που ήταν ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία του Συλλόγου, ήταν μια ευκαιρία για να διατρανωθεί η ενότητα του Συλλόγου καθώς και η ανοδική του πορεία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο Πρωτοπρεσβύτερος Τζανουδάκης Χρήστος, ο πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο εφημέριος του χωριού Φώτης Χατζής, ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κουρουμπλής Παναγιώτης και ο βουλευτής ΝΔ Αιτωλ/νίας Καραγκούνης Κώστας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Στεργίου Τάκης, ο ταμίας Μηλιώνης Άγγελος και ο αναπληρωτής Γραμματέας Μπουρνάζος Βασίλειος, από τον σύλλογο της Βελανιδιάς ο πρόεδρος Φυσελιάς Σπύρος, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης και ο επίτιμος πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, ο πρόεδρος της νεοσύστατης Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής, από τον πολιτιστικό σύλλογο Αετινών Αθήνας ο πρόεδρος Ντέμος Χρήστος, από τον σύλλογο Φυτειωτών Αθήνας ο πρόεδρος Σαλτογιάννης Χρήστος, από τον σύλλογο Μπαμπινιωτών ο πρόεδρος Μπενέκος Σπύρος, από τον σύλλογο Στρογγυλοβουνιωτών η πρόεδρος Πηγή Χατζή και ο ταμίας Κοσσόβας Χρήστος, από τον σύλλογο Χρυσοβιτσιάνων ο πρόεδρος Γεωργούλας Κώστας, από τον σύλλογο Κωνωπινιωτών ο αντιπρόεδρος Νίκος Κορομηλάς και ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Χολής, ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, ο ιστορικός συγγραφέας Μπαρμπαρούσης Γιώργος, ο επιχειρηματίας από το Καραϊσκάκη Θεοφάνης Παύλου, κ.α.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός των Στρογγυλοβουνιωτών.
Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών μπαίνει δυναμικά στα δρώμενα του Ξηρομέρου, βάζοντας ένα λιθαράκι στην διατήρηση της παράδοσής μας δημιουργώντας μια όμορφη χοροεσπερίδα, ένα μοναδικό ταξίδι στις μουσικές της Αιτωλοακαρνανίας, μια βόλτα στη ψυχαγωγία μέσα στο καταχείμωνο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών «Το ψηλοβράχι» είναι νεοσύστατος και απαρτίζεται από Στρογγυλοβουνιώτες που μοναδικό τους σκοπό έχουν την σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων, την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου τους μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση του Συλλόγου στο κέντρο «Πιπέρι» στο Μπουρνάζι με μεγάλη επιτυχία. Η Γραμματέας του Συλλόγου Ευγενία Μαργώνη ευχαρίστησε τους παρισταμένους που τίμησαν την εκδήλωση και στη συνέχεια η πρόεδρος Πηγή Χαντζή κατά το χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου καθώς και όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους και αναφέρθηκε στη δημιουργία του συλλόγου που έγινε με κοινό σκοπό και στόχο, για ένα καλύτερο Στρογγυλοβούνι, για να διατηρήσουνε τη παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για τα παιδιά τους, για το μέλλον.
Αμέσως μετά χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Δημοσθένης Καπώνης και ο συγχωριανός τους γιατρός Φώτης Παπάς. Στη συνέχεια ο κόσμος διασκέδασε με το μουσικό συγκρότημα του Κέντρου και επικράτησε μεγάλο κέφι και το γλέντι κράτησε ως τις απογευματινές ώρες. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο βουλευτής ΝΔ Αιτωλ/νίας Καραγκούνης Κώστας, ο ταμίας της ΟΠΣΥΞ Μηλιώνης Άγγελος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αγραμπελιωτών Τσέλιος Γιώργος, κ.α.
PΗΟΤΟ ART ANGELOS

Κυκλοφόρησε το νέο ανανεωμένο έγχρωμο φύλλο (αρ. 100) της εφημερίδας «Φυτειώτικα Νέα».

Ανανεωμένη, ιδιαίτερα καλαίσθητη, έγχρωμη έκδοση με πλούσια ύλη 12 σελίδων κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Φυτειώτικα Νέα», αρ. 100, με καινούργιες ενότητες και ανανεωμένη θεματολογία, που εκδίδει ο πολιτιστικός σύλλογος Φυτειωτών «Το λιγοβίτσι».
Για πρώτη φορά η εφημερίδα «Φυτειώτικα Νέα», κυκλοφορεί σε έγχρωμη έκδοση. Αξίζουν συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που ανέλαβαν το σύλλογο και έβγαλαν εις πέρας το έργο για την αναβάθμιση της εφημερίδας. Αξίζουν πολλά μπράβο στο Πρόεδρο Χρήστο Σαλτογιάννη και σε όλα τα νέα παιδιά του Συλλόγου. Οι αλλαγές ξεκινούν με το νέο στήσιμο, τα πολλά χρώματα και τις νέες στήλες όπως ο ανανεωμένος έγχρωμος ανεμόμυλος, τα παιδία παίζει, πράσινες σκέψεις, κ.α. Η αλήθεια είναι ότι η εφημερίδα είναι πιο φρέσκια, δροσερή, ευκολοδιάβαστη, με πολλές φωτογραφίες και πιο πλούσια ύλη.
Στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί αρ. 100, υπάρχουν τα ενδιαφέροντα θέματα: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Στ. Μήτας, Γεν. Γραμματέας: Παρασκευή Ν. Πατσιά, Ταμίας: Ζώης Π. Κουτσομπίνας, Έφορος Δημ. Σχέσεων: Ευάγγελος Χ. Αποστολάκης, Μέλος: Μαρριέτα Χ. Σπαή και Μέλος: Μαρκέλλα Πρ. Δημητριάδη, ο Καλλικράτης και ο Δήμος Φυτειών, Γιορτή τσιγαρίδας, Δυναμική συμμετοχή του Δήμου Φυτειώνστην εκθεση POLIS 2009, εορτασμός 28ης Οκτωβρίου, Θεοφάνεια, ιστορικά από το Μπάμπη Κουβέλη, η χοροεσπερίδα τουΣύλλογου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μποέμισσα» Σολωμού 13-15 Αθήνα, στις 10:30 το βράδυ και βρίσκεται στην Σολωμού 13-15 Αθήνα, ο Ακαρνανικός, κ.α.
Αν επιθυμείτε να γίνετε συνδρομητής, επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστο Σαλτογιάννη, Αχαρνών 303, 10446 Αθήνα, τηλ: 6972072813 η στείλτε e-mail: fitiotikanea@yahoo.gr Μπορείτε να διαβάσετε τα δημοσιευμένα άρθρα στην εφημερίδα «Φυτειώτικα Νέα», στο Blog: http://fitiesnews.blogspot.com/
Διαβάστε (και κατεβάστε) την εφημερίδα online: http://www.fities.org