Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ "ΑΓΓΕΛΟΣ" ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ.

Ο Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς γιορτάζει και σας προσκαλεί στη συνεστίαση που πραγματοποιεί, τη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.30 μ.μ., στη ταβέρνα – μεζεδοπωλείο «ΑΓΓΕΛΟΣ» , Καραϊσκάκη 1Β, στο Χαϊδάρι.
Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ.
Στην τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνονται πρώτο και δεύτερο πιάτο με εκπληκτικά φαγητά. και τα ποτά απεριόριστα (Όσο πιείτε …… κρασί, μπύρες και αναψυκτικά).
Σας περιμένουμε όλους εκεί για να διασκεδάσουμε, να συζητήσουμε για το περιβάλλον, τις βελανιδιές, αλλά και για το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου που μας αξίζει!
Σας ευχαριστούμε
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των χωριανών & φίλων, αποφάσισε και φέτος την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας.
- Έτσι ο χορός φέτος θα πραγματοποιηθεί την 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ημέρα Σάββατο στο κοσμικό κέντρο « ΧΩΡΙΟ» οδός Βρανά 27 & Μωραϊτη 80, Ν. Ψυχικό. Τηλ. 210 6719650 – 210 6717775. http://www.toxorio.gr/ Ώρα προσέλευσης 21:30 μ.μ.
- Η συμμετοχή κατ’ άτομο καθορίστηκε στα € 25 και περιλαμβάνει πλήρες και προσεγμένο μενού. Αλλά πάνω απ΄ όλα στην τιμή περιλαμβάνονται το κρασί, οι μπύρες και τα αναψυκτικά. ( όσο πιείτε…..)
- Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Συλλόγου μας και να περάσετε με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας μια όμορφη βραδιά με Λαϊκά – Δημοτικά και Νησιώτικα τραγούδια σ’ ένα όμορφο περιβάλλον.
- Το κέντρο διαθέτει έναν άνετο ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης.
- Για προσκλήσεις και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δημήτρης Στεργίου 210 2625406, 6972660909, Βαγγέλης Αλεξανδρής 210 9323669 , 6932559675, Σωτηρίου Παναγιώτης 210 2625742, 6974377923, Νικόλαος Κόκκιος 210 5760581, 6974084061, Αλέξης Κατσιγιάννης 6974643724 & Γεώργιος Χαραλάμπους 210 6141349, 6944946873.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Στεργίου
Ο Ειδικός Γραμματέας Αλέξης Κατσιγιάννης

Χορεύοντας με τους Φυτειώτες…





Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», στο ρεμπετάδικο «Μποέμισσα» στην Αθήνα. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 300 συμπατριώτες τους που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο μαγαζί, αποδεικνύοντας ότι ο Σύλλογος με τα νέα παιδιά στο συμβούλιο είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και αναπτυσσόμενους συλλόγους του Ξηρομέρου.
Το αξιοσημείωτο σε αυτή την εκδήλωση ήταν η μεγάλη συμμετοχή Φυτειωτών, πολλοί δε από αυτούς δεν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για πολλά χρόνια, αξιοσημείωτη ήταν επίσης και συμμετοχή νέων παιδιών που αποτελούν το νέα κύτταρα του συλλόγου.
Μπαίνοντας οι καλεσμένοι στη ζεστή αίθουσα τους υποδέχονταν με φιλόξενα χαμόγελα τα νέα παιδιά του Συλλόγου Χρήστος Σαλτογιάννης, Γιάννης Μήτας, Παρακευή Πατσιά, Ζώης Κουτσομπίνας, Βαγγέλης Αποστολάκης, Μαρριέτα Σπαή και Μαρκέλλα Δημητριάδη και τους καλωσόριζαν με μια ζεστή και εγκάρδια χειραψία.Τους πατριώτες καλωσόρισε εκ μέρους του Συλλόγου, ο πρόεδρος Χρήστος Σαλτογιάννης, ο οποίος με τον σύντομο και λιτό του λόγο έδωσε το στίγμα των προσπαθειών του νέου Δ.Σ, ευχήθηκε καλή Αποκριά και καλή Σαρακοστή, αναφέρθηκε στην έγχρωμη ανανεωμένη έκδοση της εφημερίδας «Φυτειώτικα Νέα» που έφτασε σε όλους του Μαχαλιώτες ανά τον κόσμο, ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξη τον Δήμαρχο, το πνευματικό κέντρο του Δήμου, το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακαρνανικό Φως», τον Κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Φυτειών «Το Ξηρόμερο» και ειδικά τον Πρόεδρο Θωμά Καρακώστα και όλους εκείνους που βοήθησαν από οποιοδήποτε πόστο για να στεφθεί με επιτυχία η χοροεσπερίδα.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας και ο συγχωριανός τους βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης.
Τα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων απέσπασε το χορευτικό του Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως» που ήρθε ειδικά από το χωριό για την εκδήλωση και παρουσίασε χορούς Ξηρομερίτικους και από τη όλη την Ελλάδα.
Πολύ καλή εντύπωση έκανε η ορχήστρα, η οποία με τα ρεμπέτικα, τα λαϊκοδημοτικά και με την έκτακτη συμμετοχή της νέας τραγουδίστριας από τις Φυτείες Αγγελική Βραχά και του Θανάση Αναγνωστέλου, κράτησε το κέφι για χορό αμείωτο μέχρι αργά το πρωί.
Ήταν μια εκδήλωση που είχε τα πάντα, οργάνωση, συμμετοχή, κέφι, καλή μουσική, ξεφάντωμα.
Με την παρουσία τους τίμησαν την χοροεσπερίδα οι: ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, ο Αντιδήμαρχος Φυτειών Ευστάθιος Παληγιώργος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Γραμματέας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Κοντός, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Γαλάνης και Κώστας Πατσιάς, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Μπάμπης Κουβέλης, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Ψηλός, ο επίτιμος πρόεδρος της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρήστος Ντέμος, ο ειδικός Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Eταιρείας λόγου και τέχνης Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Φυτειών Θεόδωρος Ρούτσης, κ.α.