Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Με επιτυχία η ενδιαφέρουσα ημερίδα «Αιτωλοακαρνανία-Προοπτικές Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγανη.








Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε o Σύλλογος Ρίγανης, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στο χωριό Ρίγανη Δήμου Στράτου, με θέμα: «Αιτωλοακαρνανία-Προοπτικές Ανάπτυξης», σε συνεργασία με την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε από τους ομιλητές, που ήταν οι κύριοι εισηγητές, η υφιστάμενη κατάσταση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και εντοπίστηκαν κύρια προβλήματα αλλά και οι προοπτικές που διαφαίνονται για το μέλλον και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρίγανης, που ήταν και συντονιστής Νίκος Γεραντώνης, κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Βουλευτές: Βασίλη Μαγγίνα, Σοφία Γιαννακά και Ανδρέα Μακρυπίδη.
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι ομιλίες από τους εισηγητές: Θύμιος Σώκος, Νομάρχης Αιτ/νιας «Προοπτικές ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία», Παναγιώτης Κοντός, Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Πολιτισμός και Ανάπτυξη», Γεώργιος Σβαρνιάς, διευθυντής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Προγράμματα Στήριξης της Υπαίθρου» και Γεώργιος Περδικάρης, εκπρόσωπος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Α.Ε. «Ιόνια Οδός και προοπτικές ανάπτυξης».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Μαγγίνας, Σοφία Γιαννακά και Ανδρέας Μακρυπίδης, ο π. βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΣΤΑΜΕ Παναγιώτης Τρυφιάτης, οι Δήμαρχοι Αγγελοκάστρου Σωτήριος Ρουσογιάννης, Αστακού Παναγιώτης Στάικος, Οινιάδων Αντώνης Αλετράς και Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπόκας, οι Αντινομάρχες Γιάννης Λύτρας, Χρήστος Πετρόπουλος, Δημοσθένης Καπώνης και οι ειδικοί σύμβουλοι της Νομαρχίας Σαξάμης Σωτήριος και Ιωάννης Ψαράκης, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κωνσταντίνα Κατσαρή, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αστακού Βαγγέλης Χολής, ο π. δήμαρχος Στράτου Γρηγόρης Τζαμαλής, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών οι Δημήτρης Κοθρούλας και Άγγελος Μηλιώνης, από τη Βελανιδιά ο Γιώργος Τσέλιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» Χρήστος Σαλτογιάννης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, κ.α.
ΦΩΤΟ: Photo art angelos