Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Το Άγιο Φως ήρθε από τα Ιεροσόλυμα στον Αετό
































Για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού μας, φέτος στην Ανάσταση ήρθε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στον Αετό. Το Άγιο Φως στην εκκλησία μας τον Άγιο Σπυρίδωνα, μετέφερε από την Κατούνα, ο Λυκειάρχης Σπύρος Λαπατάς και η σύζυγος του Μαρία, φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας. Το Άγιο Φως έγινε δεκτό με κατάνυξη και πριν την Ανάσταση τα μεσάνυχτα την στιγμή που ψάλλονταν το «Χριστός Ανέστη» και το «Δεύτε λάβετε Φως..» μεταδίδονταν από τα χέρια των ιερέα μας Σπύρου Μανιαβού στους πιστούς.

(Η μικρή 10λεπτη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην άφιξη του Αγίου Φωτός στον Αετό, οφειλόταν στη τρίωρη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων στο αεροσκάφος που το μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα).

Αετός: Σκηνές των Παθών











Μεγάλη Παρασκευή προχθες και κορυφώθηκε το θείο δράμα. Μετά την αποκαθήλωση του σώματος του Χριστού από το Σταυρό, οι καμπάνες στον Άγιο Σπυρίδωνα ηχούσαν πένθιμα. Η περιφορά του Επιταφίου στον Αετό την οποία συνόδευαν δεκάδες πιστοί, ήταν ξεχωριστή, ξεκίνησε από την εκκλησία μας, πέρασε μέσα από το κέντρο του χωριού, έκανε στάση στην Αγία Μαρίνα, από όπου και επέστρεψε στον Άγιο Σπυρίδωνα.