Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΠΝΑ ΜΕ... ΚΟΚΑΪΝΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ! ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Στις καπναποθήκες Παπαστράτου στη Νεάπολη. Μπροστά σε καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη οι Αρχές, κλιμάκιο από την Αθήνα στην περιοχή.
Τεράστια η αξία της κοκαΐνης, υπερβαίνει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ!
Μπροστά σε μια πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που όμοιά της δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην περιοχή, βρέθηκαν έκπληκτοι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του Αγρινίου, προχθές το πρωί. Πρόκειται για ποσότητα κοκαΐνης που η αξία της υπερβαίνει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ και πιθανότατα... κατά λάθος να βρέθηκε στο δήμο Νεάπολης και συγκεκριμένα στις καπναποθήκες Παπαστράτου, στη Μεγάλη Χώρα.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 8:15 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλης Χώρας του Δήμου Νεάπολης Αιτωλ/νίας κατά την παραλαβή -αποσφράγιση εμπορευματοκιβωτίου (ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ) από τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης αποθήκης καπνού διαπιστώθηκε ότι εντός αυτού και πάνω σε χαρτοκιβώτια υπήρχαν δύο μικρά σακίδια ξένα προς το περιεχόμενο του φορτίου. Ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Αγρινίου και από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σακίδια περιείχαν είκοσι δέματα επιμελώς συσκευασμένης ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνης) συνολικού βάρους 22.117 γραμμαρίων, αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ. Η ακριβής αξία των ναρκωτικών, σχετίζεται άμεσα και με τη καθαρότητά του. Το ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ πλήρες χαρτοκιβωτίων καπνού, είχε εισαχθεί από Αργεντινή και μετά το σχετικό έλεγχο στο λιμένα Πειραιά είχε παραληφθεί σφραγισμένο στις 18 Δεκεμβρίου 2009 από τον ιδιοκτήτη και οδηγό δημόσιας χρήσεως φορτηγού αυτοκινήτου, Έλληνα υπήκοο, 54 ετών ο οποίος και το μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στον προαναφερόμενο χώρο παράδοσης.
Ο οδηγός συνελήφθη και με τη σχηματιζόμενη δικογραφία, απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως ο Έλληνας οδηγός, δεν ήξερε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά, μαζί με τα καπνά.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν. Οι χώροι και τα πειστήρια εξερευνούνται από Δ.Ε.Ε. και η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών της Αττικής για την αποκάλυψη αποστολέων, αποδεκτών κλπ., δραστών οργανωμένης εισαγωγής-διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
Εκφράζεται σοβαρά πάντως το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο κοντεϊνερ από λάθος, μιας και σίγουρα οι αποστολείς της κοκαΐνης δεν ήθελαν αυτή η ποσότητα να πάει στο Αγρίνιο, αλλά μάλλον σε άλλη χώρα του εξωτερικού και πιθανολογείται πως σχετίζεται με τη δράση διεθνούς καρτέλ από την Λατινική Αμερική που διακινεί ναρκωτικά στην Ευρώπη. Η ποσότητα άλλωστε είναι τεράστια, όπως και η αξία της και είναι γνωστό πως η κοκαΐνη αποτελεί το ακριβότερο ναρκωτικό, γι'αυτό άλλωστε αποκαλείται και «ναρκωτικό των πλουσίων» μιας και χρησιμοποιείται από ανθρώπους εύρωστων οικονομικά τάξεων, μέλη της λεγόμενης show biz κλπ.
Να θυμίσουμε πως οι αποθήκες της Παπαστράτος ΑΒΕΣ στη Νεάπολη, που ανήκει πλέον στην πολυεθνική Philip Morris, είναι χώρος αποθήκευσης καπνού από διάφορες χώρες του εξωτερικού εδώ και χρόνια. Τα συγκεκριμένα καπνά, διαφορετικών ποικιλιών, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των διάφορων λεγόμενων «χαρμανιών» που στη συνέχεια γίνονται τσιγάρα. Για την συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ζητηθεί και η συνδρομή διεθνών αστυνομικών οργάνων, μιας και οι έρευνες πρέπει να επεκταθούν και στην Αργεντινή, απ' όπου έφυγε το κοντέϊνερ με τα ναρκωτικά.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ»
http://www.panaitoliki.gr/

Χόρεψαν οι Ξηρομερίτες της Αθήνας






















Μια όμορφη χοροεσπερίδα πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), στο κοσμικό κέντρο «Αγρίμια», Λιοσίων 7 στην Αθήνα, τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009. Σε μια βραδιά όπου κυριάρχησε η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, το κέφι και η διασκέδαση. Στη χοροεσπερίδα συμμετείχαν πολλοί Ξηρομερίτες που διαμένουν στην Αθήνα και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους ήχους του κλαρίνου και των παραδοσιακών τραγουδιών.
Τους πατριώτες καλωσόρισε εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου, ο οποίος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες, τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές. Έμφαση έδωσε στην ομιλία του στην κοινή προσπάθεια που απαιτείται για το οικονομικό αδιέξοδο της ομοσπονδίας και ζήτησε από όλους στήριξη για να βγει από την αρνητική οικονομική θέση.
Το μουσικό σχήμα του κέντρου, έδωσαν τα ρέστα του με ένα μουσικό παραδοσιακό ρεπερτόριο και αμέσως άρχισε ο χορός σε μια αιτωλοακαρνανική ατμόσφαιρα με Ξηρομερίτικο άρωμα. Όλοι και όλες χόρευαν και διασκέδαζαν χωρίς διακοπή. Αποτέλεσμα ήταν το γλέντι να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να μειωθεί καθόλου η αρχική διάθεση και το κέφι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: o Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πολιτευτής του Νομού μας Μαρία Σιούνα – Δημητρακοπούλου, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Χρήστος Κλαδευτήρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγιτών Γιάννης Μπούρος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο π. Γραμματέας της ΠΑΝ.ΣΥ. Νώντας Κάππας, από την Ο.ΣΥ.ΒΑ. ο Νίκος Καραδήμας, ο συγγραφέας και Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας Νίκος Μήτσης, οι συγγραφείς Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Μπάμπης Τσελεπής, από το Σύλλογο Βελανιδιάς: ο Πρόεδρος Σπύρος Φυσελιάς και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αριάδας Βάλτου Θανάσης Τάτσης και ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Τσακνής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίων Θεόδωρος Λιότσος, ο Γιάννης Ζαφειρούλης από τα Παλιάμπελα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου Δημήτρης Κυλάφας, ο Γιώργος Κουβέλης από το maheras’s Weblog, ο Πρόεδρος του Μίλωνα Δημήτρης Ράπτης, σύσσωμο το νέο διοικητικό συμβούλιο της Γουριώτισσας κ.ά.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Ομοσπονδία Ξηρομεριτών.
ΦΩΤΟ: foto art angelos