Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στον Αετό Ξηρομέρου.







Με θρησκευτική κατάνυξη ο Αετός Ξηρομέρου, γιόρτασε και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, του Άγιου της χριστιανοσύνης, με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών. Χθες 25 Οκτωβρίου του 2010 τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου με την συμμετοχή όλων των συγχωριανών και όχι μόνο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή). Ο κόσμος ήρθε και τίμησε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου .
Ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Αετού « Η Πεντάπολη» πέραν του καθιερωμένου εσπερινού και θέλοντας να αναβίωση το παλιό έθιμο του ψησίματος των αρνιών.
Μοίρασε δωρεάν ψητά κρέατα, γλυκά και άλλα εδέσματα σ’ όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στον εσπερινό .
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια που είχαμε προγραμματίσει .
Ευχαριστούμε όλους τους χωριανούς για την παρουσία και την συμμετοχή τους .
Ιδιαίτερα δε ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας κυρίους Καρέλη Κωνσταντίνο , Πλευρίτη Σπύρο , Μαργιώλη Ευάγγελο και Φοραδούλα Ιωάννη από Κομποτή για την προσφορά των κρεάτων .
Ευχαριστούμε τους αρτοποιούς του χωριού κύριους Καραμπέκιο Σπύρο, Καρύκη Παναγιώτη κ’ Βασίλη και Αναγνωστέλο Κωνσταντίνο για το ψωμί που προσέφεραν .
Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Κάραλη τυροκομικά προϊόντα και τους κυρίους Αποστόλη και Βασίλη Ντέμο για το κρασί.
Τέλος ευχαριστούμε τον Καρέλη Γεώργιο για το χρηματικό ποσό που έδωσε. Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους εσάς υγεία ευημερία και ο Άγιος Δημήτριος να σας προστατεύει και να σας έχει πάντα καλά .