Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ασθενεί βαρέως το Περιφερειακό Ιατρείο της Παπαδάτου. Καταγγελία από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυτειών.

Σε καταγγελία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Φυτειών με ομόφωνη απόφαση στη Συνεδρίαση της 23/6/2009 σχετικά με την εγκατάλειψη του Ιατρείου από την διορισθείσα Αγροτική Ιατρό, όχι με έγγραφη απόφαση αλλά με προφορική εντολή (!) του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, προκαλώντας και τον προβληματισμό του Συμβουλίου ως προς την νομιμότητα της ενέργειας. Ως εκ τούτου το Περιφερειακό Ιατρείο Παπαδάτου ενόψει και του Καλοκαιριού που ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται είναι ουσιαστικά χωρίς Ιατρό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων του χωριού αλλά και τους Θερινούς επισκέπτες του.
Aπό το Γραφείο Τύπου

Δήμος Φυτειών: Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το 2008.

Σε απολογισμό πεπραγμένων προέβη η Δημοτική Αρχή Δήμου Φυτειών στις 28/6/2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυτειών.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Τζαχρήστας παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία του Οικονομικού απολογισμού επιμένοντας στην αύξηση των εσόδων κατά το 2008 σε ποσοστό 28 % σε σχέση με το 2007, με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά τα έκτακτα έσοδα (αύξηση 45%), συνέπεια της δράσης της δημοτικής αρχής ως προς την άντληση πόρων από διάφορες πηγές εσόδων. Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν τα έργα ανά ενότητα (τοπική οικονομία, αντιπλημμυρικά, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, Σχολεία, Παιδικός Σταθμός, Προμήθειες, Αγορές, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Σύνταξη Προώθηση Μελετών, Προβολή Δήμου).
Κλείνοντας την παρουσίαση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής για το επόμενο διάστημα. Ακολούθησε παρέμβαση του Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη. Ακούστηκαν Παρεμβάσεις – Ερωτήσεις από Συμβούλους της Αντιπολίτευσης αλλά και από τους εκπροσώπους Φορέων και Πολίτες.
Από το Γραφείο Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι: Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 6ο Τακτικό Συνέδριο. Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου εξελέγη και ο Ξηρομερίτης Στέλιος Φούντας.

Με την εκλογή του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28.06.2009. Στόχος του συνεδρίου ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, και κυρίως η διαμόρφωση του πολιτικού προσανατολισμού, της οργάνωσης αλλά και της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος στη νέα περίοδο αναβαθμισμένων απαιτήσεων και προσδοκιών στην οποία έχει εισέλθει. Το 34μελές Πανελλαδικό Συμβούλιο συενδρίασε, για πρώτη φορά, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου και εξέλεξε τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Πρόκεται για τους: Ελεονόρα Ζώτου, Ιωάννα Κοντούλη, Κάτια Λεμπέση, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Μιχάλη Πετράκο και Νίκο Χρυσόγελο. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν θα μπορούσε να είναι μέλος από τη στιγμή που εξελέγη ευρωβουλευτής, διευκρίνισαν οι Πράσινοι, λόγω του καταστατικού του κόμματος. Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου εξελέγη και ο Αιτωλοακαρνάνας εκπαιδευτικός Στέλιος Φούντας.