Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΜΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ " ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 στο Δρυμό. Οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ανακτορίου, του Συλλόγου Δρυμιωτών Αθήνας και του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού. Οι εκδηλώσεις άφησαν άριστες εντυπώσεις και τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου και περιελάμβαναν 1) Προβολή DVD των εγκαινίων της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου που έγιναν στις 30-11-1986. 2) Την θεατρική παράσταση «Εχθροί εξ’ αίματος» του Αρκά από το θέατρο ΛΑΜΠΙΟΝΙ της Θεσ/νίκης. 3)Αθλητικές Εκδηλώσεις(ποδηλασία, στίβο), διαγωνισμό ζωγραφικής και διαγωνισμό δηλωτής.4) Μουσική βραδιά με την ορχήστρα «ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ». Έγιναν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και εισαχθέντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Βραβεύτηκε ο Στέλιος Τσάμης για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την ποίηση και βράβευση της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΔΡΥΜΟΥ» για την ανάδειξη της ως πρωταθλήτρια.5) Δοξολογία στην εκκλησία του Αη-Γιώργη.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 14 Αυγούστου στη πλατεία Δημαρχείου στη Βόνιτσα έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση «Δήμος Ανακτορίων Λησμονημένοι Μαχητές του 1821»
Η έκδοση έγινε από τους συλλόγους Δρυμιωτών και Θυρρειωτών Αθήνας και είχε την οικονομική στήριξη του Δήμου Ανακτορίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ανέφερε ότι το βιβλίο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και θα μοιραστεί στα Γυμνάσια και Λύκεια της Περιοχής.
Η παρουσίαση έγινε από το Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κοντό. Για τον συγγραφέα μίλησε ο κ. Μπάμπης Τσελεπής και το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Θανάσης Χατζαράς. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν οι βουλευτές Α. Μακρυπίδης και Ν.Μωραίτης, ο Νομάρχης κ. Ευθ. Σώκος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολος, ο πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Δημ. Στεργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμιωτών Παν. Καλός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Θυρρειτών Περ. Μωραίτης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντινομάρχης Γιάν. Λύτρας, ο εκπρόσωπος της ΠΑΝ.ΣΥ Δημ. . Κοθρούλας, η Οργανωτική Γραμματέας της ΟΠΣΥΞ, Χριστίνα Βρακατσέλη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Συλλόγου Βελανιδιάς, Χρήστος Γαζέτας και ο Αντιπρόεδρος Γιάνν. Χρόνης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Κωνωπίνας Θεόδ. Χολής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρ. Ντέμος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κανδήλας Βασ. Μουρκούσης, ο Πολιτευτής Παν.Τρυφιάτης, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής κ. Χρυσ. Πατούλας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου « Έξοδος Περιστερίου» Γ. Ζαφειρούλης, ο συγγραφέας και Γραμματέας της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας κ. Διονύσης Μπερερής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βόνιτσας Κων. Τσαβαλάς και πλήθος κόσμου. Ο σύλλογος Δρυμιωτών βράβευσε τον κ. Νίκο Θεοδ. Μήτση για την πολύτιμη και μακρόχρονη προσφορά του στο πολιτιστικό κίνημα καθώς και για το ιστορικό βιβλίο «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι μαχητές του 1821» που πρόσφερε αφιλοκερδώς στο σύλλογο μας. Ο Δήμαρχος έδωσε αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ της παρουσίασης. Αργότερα ο Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της Βόνιτσας.
Ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας ευχαριστεί:
- Τον Νίκο Θεοδ. Μήτση για το πολύ καλό βιβλίο που αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο για την περιοχή μας καθώς και για την δωρεάν παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων.
- Τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανακτορίου για την οικονομική στήριξη για την έκδοση του βιβλίου γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να έρθει σε πέρας το εγχείρημα της έκδοσης. Ευχαριστούμε ακόμη το Δήμο Ανακτορίου για την αμέριστη στήριξη ώστε να στεφτεί με επιτυχία η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου στη Βόνιτσα.
- Τον Παναγιώτη Καλό του Γεωργίου που προσέφερε σημαντική και καθοριστική βοήθεια στην όλη προσπάθεια αφού εκδόθηκε το βιβλίο με το λιγότερο δυνατό κόστος.
- Τον ταμία της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Άγγελο Μηλιώνη που κάλυψε με τον φακό του όλες τις εκδηλώσεις.
Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί ακόμη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανακτορίου και το Τοπικό Συμβούλιο Δρυμού για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε για την επιτυχία των εκδηλώσεων και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε ακόμη όσους και όσες παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συλλόγου Δρυμιωτών Αθήνας