Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα o Θανάσης Κατερινόπουλος.





Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην Αθήνα την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Σκληρή κριτική άσκησε στην πολιτική της Ν.Δ. ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας σε ετεροδημότες της Αθήνας στην κατάμεστη αίθουσα του "Κεραμεικού". Μέσα σε ένα ζωηρό ακροατήριο όλων των ηλικιών ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η διακυβέρνηση της Ν.Δ., ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα τόνισε πως "ο νομός μας πλήρωσε και με το παραπάνω τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ύπαιθρος έχει εγκαταλειφθεί. Σημειώθηκε μεγάλη μείωση στο αγροτικό εισόδημα ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εμπορικών τιμών στα βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι το καλαμπόκι, το λάδι, τα εσπεριδοειδή, αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα (γάλα, κρέας). Η μείωση προσδιορίζεται σύμφωνα με τα εγχώρια στοιχεία από 20% έως 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την πενταετία 2004-2008 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε περίπου 17%». Για το νομό Αιτωλοακαρνανίας η κατάσταση είναι απογοητευτική αφού η εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας «έβγαλε» από το χωράφι τον αγρότη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή. Ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη στο κόστος παραγωγής από το 2004- 2008 κοντά στο 40%, αφού οι τιμές στα λιπάσματα, τα αγροτικά εφόδια οι σπόροι και τα καύσιμα αυξήθηκαν με αλματώδη ρυθμό κυρίως κατά το 2007.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη πρέπει να σκύψει πάνω στα προβλήματα των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών και κτηνοτρόφων και να δώσει άμεσα λύσεις. Νέες καλλιέργειες και υποδομές είναι απαραίτητες για να βγει ο μεγαλύτερος νομός από την απομόνωση που τον έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ."
Αναφερόμενος στις υποδομές ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε "πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη του κατεξοχήν αγροτικού και κτηνοτροφικού νομού στον τομέα των υποδομών. Αν δεν υπάρχουν υποδομές, δεν μπορείς να καλλιεργήσεις και φυσικά δεν μπορείς να μεταφέρεις γρήγορα τα προιόντα στις αγορές της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε ένα νομό με τόσα νερά και όμως να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές άρδευσης. Άρα μιλάμε για την άρδευση – ύδρευση Κάτω Βάλτου και Αμφιλοχίας, το αρδευτικό Παφίας – Παραβόλας, το αρδευτικό Μακρυνείας – Αρακύνθου, το αρδευτικό Άγιου Ηλία – Σταμνά και Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου, το φράγμα Αχυρών και φυσικά πρέπει αν λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμού ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.
Ταυτόχρονα η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με νέα ποιοτικά και ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα και φυσικά η πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν πρέπει όμως να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι υπόλοιπες ανάγκες. Η σύνδεση του Δυτικού Οδικού Άξονα με το Πλατυγιάλι Αστακού, η παράκαμψη Αμφιλοχίας και η κατασκευή του οδικού δικτύου Αμβρακίας – Ακτίου. Η κατασκευή των οδικών δικτύων: Αγρίνιο – Καρπενήσι, Θέρμο – Ναύπακτος και Παρατριχώνια οδός, η ανέγερση του νέου νοσοκομείου Αγρινίου".
Ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε όμως και για την ασφάλεια των πολιτών λέγοντας πως "ο ελληνικός λαός βιώνει την υστέρηση η οποία είναι αναμφισβήτητη. Στην αστυνομία υπηρετούν 52 χιλ άνθρωποι και οι σχέση αστυνομικού προς πολίτη είναι 1 προς 200 ενώ ο μέσος όρος σε ευρωπαϊκές χώρες είναι 1 προς 650. Άρα δεν τίθεται θέμα ανθρώπινου δυναμικού. Απαιτείται ριζική αλλαγή του οργανογράμματος της αστυνομίας. Διαμόρφωση αντεγκληματικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης του αστυνομικού. Καθιέρωση της δια βίου εκπαίδευσης αυτού σε περιφερειακά κέντρα εκπαίδευσης. Αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής. Ξεκαθάρισμα του καθηκοντολογίου των αστυνομικών.
Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί μια σειρά αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί μεμονωμένα στην αστυνομία, που μόνο αστυνομικό έργο δεν είναι, πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί. Ο προσανατολισμός όμως της αστυνομίας πρέπει να είναι ο σεβασμός στον Έλληνα πολίτη και στα δικαιώματά του. Σεβασμός στο σύνταγμα της Χώρας και να καταλάβουν όλοι ότι η αστυνομία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κομματικού μηχανισμού. Το προσωπικό της προέρχεται από τους πολίτες και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες αυτής της χώρας".
Ο κ. Κατερινόπουλος έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα νίκης καλώντας τους Αιτωλοακαρνάνες να στρατευτούν για την Αιτωλοακαρνανία το μεγαλύτερο και ομορφότερο νομό της χώρας. "Μια ματιά στο χάρτη αρκεί. Αιτωλοακαρνανία ισχυρή. Ελλάδα ισχυρή".