Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε το έργο εσωτερικής οδοποιίας στον Αετό, που υλοποίησε ο δήμος Μεδεώνος.





Ολοκληρώθηκαν με εντατικό ρυθμό τα έργα εσωτερικής οδοποιίας στο τοπικό διαμέρισμα του Αετού του Δήμου Μεδεώνος, που αφορούσε ασφαλτοστρώσεις σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του χωριού. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 257.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου είναι από πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Θα πρέπει επίσης να καταγραφεί σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου Μεδεώνος, η καθοριστική συμβολή του πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στην χορήγηση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας για την δημοπράτηση του έργου της «Αποκατάστασης Εσωτερικής Οδοποιίας Αετού».
Το έργο εσωτερικής οδοποιίας που υλοποίησε ο Δήμος Μεδεώνος, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και θα διευκολύνει την κίνηση στο εσωτερικό του χωριού, αφού στόχος ήταν η βελτίωση της βατότητας των δρόμων και η αισθητική αναβάθμιση του χωριού. Με το έργο αυτό ο Αετός πήρε νέα όψη, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως απόκτησε το χωριό ένα σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο.
Να σημειώσουμε ότι ασφαλτοστρώθηκαν όλοι δρόμοι και τα σοκάκια του χωριού που η βατότητα τους για τα τροχοφόρα ήταν προβληματική. Ταυτόχρονα ασφαλτοστρώθηκαν τα δύσκολα κομμάτια στο δημοτικό σχολείο, Αγία Αικατερίνη-Νεκροταφείο, περιφερειακός, που χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσαν οχήματα και επιβάτες, κάνοντας την διαδρομή ποιο άνετη για κατοίκους και επισκέπτες. Η υλοποίηση του έργου της εσωτερικής οδοποιίας αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αετού και κυρίως εξαλείφει μια σειρά προβλημάτων.