Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Kλείνουν συνεχώς σχολεία λόγω της νέας γρίπης. Διακοπή λειτουργίας για επτά ημέρες και το Δημοτικό σχολείο Κατούνας.

Κλειστά θα παραμείνουν από χθες και για επτά ημέρες πολλά τμήματα και τάξεις σχολείων, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων της νέας γρίπης. Μετά από απόφαση της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας τα παρακάτω τμήματα θα παραμείνουν κλειστά από χθες (08-12-2009), και για τις επόμενες επτά ημέρες:
(1).2ο Δημοτικό Σχολείο Eυηνοχωρίου (τάξη Α)
(2). 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου (τάξη Α και Ε)
(3). 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (τμήμα Α1, Δ2 και Ε2)
(4). 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (όλες οι τάξεις)
(5). Δημοτικό Σχολείο Κατούνας (όλες οι τάξεις)
(6). Δημοτικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου (όλες οι τάξεις)
(7) 9ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου (όλο το νηπιαγωγείο).
(8). 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (όλες οι τάξεις)
(9). ΓΕΛ Παραβόλας (τμήμα Α1) και
(10).Γυμνάσιο Κατοχής ( τμήμα Β2 )

Επιστολή του Νομάρχη Θύμιου Σώκου για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του Φράγματος Αχυρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Επιστολή προς τον Υφυπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, την οποία κοινοποιεί και στον Υφυπουργό περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη, απέστειλε, χθες, ο Νομάρχης Αιτωλοακανανίας , κ. Θύμιος Σώκος, στην οποία επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η κατασκευή του Φράγματος Αχυρών.
ΘΕΜΑ: Εξέλιξη και ολοκλήρωση του Φράγματος Αχυρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

ΣΧΕΤ: Το αριθμ G-18089/02-12-2009 έγγραφο ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.
Κύριε Υπουργέ,
Από την ανάδοχο εταιρεία του έργου κατασκευής του Φράγματος Αχυρών νομού Αιτωλοακαρνανίας ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε μας γνωστοποιήθηκε με το επισυναπτόμενο στην παρούσα υπ αριθμ G-18089/ 02-12-2009 έγγραφο η διακοπή εργασιών και απόλυση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στην κατασκευή του εν λόγω έργου.
Το έργο κατασκευής του Φράγματος Αχυρών ήταν αρχικού προϋπολογισμού 35.000.000 ευρώ. Δημοπρατήθηκε στις 08/12/2006 ενώ η υπογραφείσα της 03/05/2007 σύμβαση ήταν της τάξης των 21.312.815 ευρώ.
Όλες οι πιστοποιήσεις του Έργου από τον Ιανουάριο του 2009 έως σήμερα είναι ανεξόφλητες ελλείψει χρηματοδότησης.
Κύριε Υπουργέ,
Η κατασκευή του Φράγματος Αχυρών αποτελεί αδήριτη ανάγκη και επιτακτική προτεραιότητα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων σε ύδρευση και άρδευση της περιοχής του Κεντρικού Ξηρομέρου πραγματοποιώντας ένα όνειρο δεκαετιών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί το εφαλτήριο τόσο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών όσο και το έναυσμα για την επίτευξη της αγροτικής, οικιστικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανάπτυξης μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος με την προσήκουσα αποδέσμευση πόρων για την πληρωμή των υποχρεώσεων ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη κατασκευή του Φράγματος Αχυρών μιας και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναστολή ή διακοπή του εν λόγω έργου.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ