Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Αετός τίμησε τους δασκάλους του


      Περίσσεψε η συγκίνηση στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Σύλλογος Αετινών Αθήνας, που έγινε το Σάββατο το βράδυ, 29 Οκτωβρίου 2011, στο Αγρίνιο, κατά την οποία τιμήθηκαν δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, δυο πνευματικοί άνθρωποι του χωριού. 
       Ο δάσκαλος Ζώης Ζαφείρης και ο Λυκειάρχης Σπύρος Λαπατάς, βραβεύτηκαν για την πολύχρονη και ουσιαστική πνευματική τους προσφορά στο χωριό, σε μία εκδήλωση σεμνή, όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη.
    Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Αναγνωστέλος υπογραμμίζοντας ότι:
     «Ο Αετός έχει ανθρώπους, που το βοηθούν να πετά όλο και ψηλότερα. Αποδεικνύει ότι  οι πανάξιοι δάσκαλοι μας έδωσαν στη μακρόχρονη διαδρομή τους δείγματα γραφής, διδαχής, αγάπης και ήθους για τον Αετό. Φέτος επιλέχθηκαν για βράβευση για την εξαιρετική τους προσφορά υπέρ του Χωριού μας οι πνευματικοί άνθρωποι ο δάσκαλος Ζαφείρης Ζώης και ο Λυκειάρχης Λαπατάς Σπύρος, για  το τεράστιο κοινωνικό τους έργο, την κοινωνική τους ευαισθησία και την πορεία ευθύνης και χρέους για την βελτίωση της πνευματικής ανάπτυξης του χωριού τους. 
       Οι δυο δάσκαλοι κράτησαν όρθιο πνευματικά τον Αετό σε δύσκολα χρόνια μόχθησαν και διακρίθηκαν, για την προκοπή και την πρόοδο του χωριού αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην νέα μας γενιά, στους ταραγμένους καιρούς μας και σαν σύλλογος έχουμε χρέος, την επιστημονική γνώση, το εκπαιδευτικό έργο, την προσφορά στο σύνολο και τις ηθικές αρχές να τις προβάλουμε στην νεολαία μας.  
      Σήμερα όλοι εμείς του συλλόγου υποκλινόμαστε σεμνά μπροστά στην πνευματική τους προσφορά γιατί έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν για την προκοπή του χωριού μας». 
          Αμέσως μετά ως δείγμα ευγνωμοσύνης των Αετινών προς τους δασκάλους τους, απένειμαν τιμητικές πλακέτες,  ο νεαρός γιατρός Κώστας Ντέμος στον Λυκειάρχη Σπύρο Λαπατά και ο Γιώργος Πλευρίτης στον Ζώη Ζαφείρη.
         Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πάνος Στούπας περιφερειακός Σύμβουλος, η Αγγελική Χαλιμούδρα δημοτική σύμβουλος, ο Γυμνασιάρχης Άρης Μπιτσώρης, ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης από τη Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης και από τη γενιά των παλιότερων Αετινών στο Αγρίνιο οι: Χαρίλαος Μπάκας και Ντέμος Σπύρος.
          Στη συνέχεια εμφανίστηκε έκτακτα στο κέντρο ο κωμικός ηθοποιός Τάσος Κορόζης που μας έκανε να γελάσουμε και να τον χειροκροτήσουμε με μεγάλη ικανοποίηση. Τέλος ακολούθησε φαγητό μετά μουσικής και χορού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
         Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Πάνος Στούπας περιφερειακός Σύμβουλος, Αγγελική Χαλιμούδρα δημοτική σύμβουλος, Άρης Μπιτσώρης Γυμνασιάρχης, Γιώργος Μπαρμπαρούσης από τη Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης, Βαγγέλης Κουτιβής πρόεδρος Συλλόγου Κατουνιωτών, Βαγγέλης Κουδούνας πρόεδρος ιππικού ομίλου Μεδεώνος, ο πρόεδρος του Αστέρα Αγρινίου Τζογάνης Γεώργιος,  ο προπονητής της Μεδεών Νώντας Σαμαντάς, ο πρόεδρος του Μίλωνα Δημήτρης Ράπτης, οι φίλοι Γιάννης Ζαφείρης, Μάκης Τζογάνης, ο κομμωτής Νέστορας Μπαρμπαρούσης, κ.α.
       Μηνύματα ότι δεν μπορούν να παραστούν στην εκδήλωση, λόγω ανηλειμένων υποχρεώσεων έστειλαν ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Τζαβαλάς, Θύμιος Φερεντίνος, Πάνος Κομποτιάτης και Μιχάλης Γούδας.
       Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και υπόσχεται να συνεχίσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων που στοχεύουν τη πνευματική ανάπτυξη του τόπου αλλά και στη διασκέδαση των μελών του.
    Άντε και του χρόνου!

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΠΑΤΑΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΖΩΗ ΖΑΦΕΙΡΗ
ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΕΚΤΑΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Ο ΚΩΜΙΚΟΣ ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ
ΧΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ