Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Έκλεψαν τα αρνιά του Γρηγοράκη, αλλά τα βρήκε…

   Χθες το πρωί (29-2-2012) έκλεψαν από τη στάνη του Γρηγόρη Κουτσογιάννου, που είναι στο δρόμο από Αετό προς τη Μπαμπίνη, 24 αρνιά και 1 κατσίκι!. 
  Όμως ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά ποιο πολύ τον νοικοκύρη! 
  Έτσι οι δυο ζωοκλέφτες τα φόρτωσαν σε ένα παλιό αυτοκίνητο Datsun και στο δρόμο για το Αγρίνιο οι Αστυνομικοί τους εντόπισαν. Στη Καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν.
       Οι δράστες είχαν κλέψει 25 ζώα, όμως ο Γρηγοράκης παρέλαβε μόνο 21, αφού τα δύο πέθαναν από ασφυξία και το στρίμωγμα και τα άλλα δύο χάθηκαν στο δρόμο.
     Το 35 χρονών αυτοκίνητο Datsun ανήκε σε πατριώτη από την Κωνωπίνα, ο οποίος και έχοντας καταθέσει πινακίδες το είχε εγκαταλείψει στο χωριό.
     Τελικά η ζωοκλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αδερφών (σ.σ: από την Κωνωπίνα) ηλικίας 25 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία.

Κατηγορούμενα δύο αδέρφια από την Κωνωπίνα, για τη ζωοκλοπή στον Αετό

Τελικώς δύο ήταν οι ζωοκλέπτες που επέβαιναν στο όχημα με τα 21 αρνιά!
     Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, η υπόθεση ζωοκλοπής που είχε συμβεί χθες (29-2-2012) νωρίς το πρωί, στονΑετό Ξηρομέρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών αδερφών (σ.σ: από την Κωνωπίνα) ηλικίας 25 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία....
      Συγκεκριμένα οι δυο δράστες μετέβηκαν σε στάβλο 48χρονου ημεδαπού στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας όπου αφαίρεσαν  21 αρνιά και ένα κατσίκι τα οποία φόρτωσαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.
        Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν το όχημα των δραστών να κινείται στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου
      Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και καταδιωκόμενοι από τους Αστυνομικούς εγκατέλειψαν το όχημα τους σε κοντινή απόσταση.
      Μέσα στο αυτοκίνητο οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι ένα αρνιά από τα οποία τα δυο ήταν νεκρά και ένα κατσίκι τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί από τον στάβλο του 48χρονου, ενώ δράστες της κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί.
       Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκλοπής, ενώ όλα τα ζώα αποδόθηκαν στο 48χρονο.
      Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Ζωοκλέφτες… για Γκίνες

Αν υπήρχε βιβλίο ρεκόρ για παρανομίες, τότε οι ζωοκλέφτες που… χώρεσε 23 αρνιά και ένα κατσίκι σε αυτοκίνητο, σίγουρα θα είχε μια θέση! Πρόχειρο…  μαντρί δημιούργησαν οι αστυνομικοί στην Αστυνομική Διεύθυνση στο Αγρίνιο
Tο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο οι ζωοκλέφτες στοίβαξαν 23 αρνιά κι ένα κατσίκι! 
Από την εφημερίδα «Συνείδηση»
    Μετά από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, στα κρατητήρια μεταφέρονται οι συλληφθέντες, προκειμένου να γίνει η προανάκριση και να σχηματιστεί η δικογραφία που στη συνέχεια θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα.   
      Χθες το πρωί όμως, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας μεταφέρθηκαν, ύστερα από καταδίωξη στην Εθνική Οδό… 23 πρόβατα και 1 κατσίκι!....

      Οι αστυνομικοί μάλιστα υποχρεώθηκαν να δημιουργήσουν με κιγκλιδώματα ένα πρόχειρο μαντρί για να τα φυλάξουν, μέχρι να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους και να τα παραλάβει με φορτηγάκι. 

          Η ιστορία ξεκινά λίγο μετά τις 3:00 τη νύχτα, όταν παλιό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε να κινείται στην Εθνική Οδό. 
      Ο οδηγός του οχήματος, που λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει σε κτηνοτροφική μονάδα στον Αετό Ξηρομέρου (στον πρώην Δήμο Μεδεώνος του σημερινού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας) και έκλεψε 25 ζώα, στοιβάζοντας τα 23 απ’ αυτά στο Ι.Χ. της φωτογραφίας (!), δεν σταμάτησε στο σήμα των ανδρών της Ασφάλειας Αγρινίου και ακολούθησε καταδίωξη. 
     Στο ύψος του νέου νοσοκομείου, ο δράστης εγκατέλειψε το υπερφορτωμένο με ζώα όχημα, καταφέρνοντας να εξαφανιστεί στο σκοτάδι. 
Το πρόχειρο…  μαντρί που δημιούργησαν οι αστυνομικοί στην Αστυνομική Διεύθυνση 
         Το 35 χρονών αυτοκίνητο ανήκε σε ετεροδημότη της περιοχής, ο οποίος και έχοντας καταθέσει πινακίδες το είχε εγκαταλείψει στο χωριό. 

    Ο δράστης πήρε αυτό το παλιό αυτοκίνητοαφήρεσε τα πίσω καθίσματα προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο και το χρησιμοποίησε για τη ζωοκλοπή
   Μέχρι και στο μπροστινό κάθισμα είχε στριμώξει αρνιά! 
     Αρκεί να αναφέρουμε ότι απ’ τα 23 που τελικά χώρεσαν στο αυτοκίνητο (… και δεν ξέρουμε αν στο βιβλίο Γκίνες έχει καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός ζώων σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο), τα δύο τελικά ψόφησαν, προφανώς απ’ το στρίμωγμα και την ασφυξία
     Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας δηλαδή παρέλαβε τα 21 απ’ τα 25 ζώα που του έκλεψε ο δράστης (η τύχη των υπολοίπων 2 αγνοείται). 
      Η έρευνα της αστυνομίας πάντως στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι θέμα χρόνου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Συνείδησης» είναι γνωστός στις αρχές από πολλές άλλες ανάλογες ή ακόμη πιο σοβαρές υποθέσεις. 
     Το «άθλημα» της ζωοκλοπής πάντως στα χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος διατηρείται χρόνια και κατά το παρελθόν αποτέλεσε την αφορμή ακόμη και για αιματηρές βεντέτες. Η άνθιση που γνώρισε προ δεκαετιών αναβιώνει φαίνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κι άλλα τέτοια περιστατικά.
Πηγή: http://agriniopress.gr/