Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Χορός των Αετινών: Γλέντι όπως τα παλιά χρόνια…


   Παρέα με το γλυκό ήχο που έβγαζε το κλαρίνο του Βασίλη Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  στις 28 Απρίλη 2012,  ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας, στο κέντρο «Αντιμνημόνιο» στον Άγιο Δημήτριο. 

      Οι Αετινοί, οι φίλοι γλέντησαν, ξεφάντωσαν και χόρεψαν με τη ψυχή τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους του κλαρίνου σε μια από τις πλέον όμορφες βραδιές σε ένα γνήσιο Ξηρομερίτικο γλέντι όπως παλιά. 

    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Αναγνωστέλος καλωσόρισε τους καλεσμένους και τόνισε ότι παρά την κρίση, που περνά η χώρα, ο Αετός παραμένει ακόμα ζωντανός. Με το κλαρίνο να μαγεύει και με τον τραγουδιστή Θανάση Αναγνωστέλο σε πολλά κέφια, το γλέντι κράτησε γερά. Τέτοιο ενθουσιασμό και τόσο κέφι σε εκδήλωση, σπανίως βλέπει κάποιος σε χοροεσπερίδες.

    Ήταν εκεί: ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρόμερου Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης  Τσελεπής και τα μέλη του Δ. Σ.  Γεώργιος Μπαρμπαρούσης και Γιώργος Κουβέλης, ο Γυμνασιάρχης και συγγραφέας Άρης Μπιτσώρης, από την Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών ο Βασίλης Μπουρνάζος, από το σύλλογο Στρογυλοβουνιωτών η Πρόεδρος Πηγή Χαντζή, από το σύλλογο Κωνωπίνας ο πρόεδρος Βασίλης Σκούρτας και ο Γραμματέας Χολής Θεόδωρος, από το σύλλογο Κατούνας η Ολυμπία Μαγαζή, από το σύλλογο Αστακιωτών ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπόνης, από το σύλλογο θυρίου η Ελευθερία Σώζου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του σταθμού Μαγεία FM Λάμπης Μαυρέλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς  Σπύρος Φυσελιάς, από τον περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων ο Πρόεδρος Γεράσιμος Ζορμπάς, ο Γραμματέας Γιάννης Χρόνης και η υπεύθυνη δημ. Σχέσεων Μαρία Πίττα, από το σύλλογο Σκουρτούς ο Αντιπρόεδρος Γεράσιμος Στρατούλης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Ζώης Κουτσομπίνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Νίκος Κυριαζής, κ.ά.