Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, ο 76χρόνος δάσκαλος Ζώης Ζαφείρης από τον Αετό

   Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που συνέβη χθες  στο 38ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. στο ύψος της Πλευρώνας κοντά στο Μεσολόγγι, έχασε τη ζωή του ο 76 χρόνος δάσκαλος Ζώης Ζαφείρης με καταγωγή από τον Αετό Ξηρομέρου.
     Χθες το πρωί το  Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 76χρονος Ξηρομερίτης δάσκαλος με κατεύθυνση το Μεσολόγγι συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό όχημα. Τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ζώης Ζαφείρης  και να τραυματιστούν οι δύο συνεπιβάτες, η σύζυγός του και ο 34χρονος γιος τους άτομο με ειδικές ανάγκες. Οι δύο τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα όπως κατάγματα  αλλά ευτυχώς η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ, Ο ΖΩΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
    Η σύνοψη της ζωής του μια μικρή κιβωτός από θητείες. Προερχόμενος από μια φτωχή οικογένεια, ο Ζώης Ζαφείρης κατάφερε να προσπεράσει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν τότε μπροστά του και μπόρεσε να διαγράψει μια λαμπρή εκπαιδευτική καριέρα. Υπηρέτησε στον Αετό, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι κ.α. με κοινό παρονομαστή μια αναγνωρίσιμη προσφορά απο όλους τους μαθητές. 
    Αλλά ήταν και τέλειος οικογενειάρχης και άνθρωπος και φίλος. 
     Στην σκέψη μας όμως θα μείνει η θητεία του ως δασκάλου μας στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Αετού. Εκεί όπου μας έμαθε τα πρώτα μας γράμματα, την πατριδογνωσία, την αριθμητική.
    Κοντά του πήραμε τα εφόδια για όλα τα μετέπειτα χρόνια…
    Στα σκαλοπάτια, στην είσοδο του σχολείου μας έγνεφε πάντα με εκείνο το πλατύ χαμόγελο. Θα τον σκεφτόμαστε πάντα… 
     Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
   Θα τον θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση.
   Καλό σου ταξίδι, δάσκαλε...

Σήμερα στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα του στον Αετό (Ακτίου-Βόνιτσας) και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα θα γίνει η κηδεία του.

Φωτό απο δυστυχημα:
onairnews.gr
http://www.aixmi-news.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: