Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανησυχία για την πιθανότητα διακοπής εργασιών και απόλυση όλων των εργαζομένων στο έργο του Φράγματος Αχυρών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την Διακοπή εργασιών και απόλυση όλων των εργαζομένων στο έργο του Φράγματος Αχυρών Δήμου Μεδεώνος. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν τα εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ : Διακοπή εργασιών και απόλυση όλων των εργαζομένων στο έργο του Φράγματος Αχυρών Ν. Αιτωλοακαρνανίας .
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η διακοπή του έργου του Φράγματος Αχυρών δείχνει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων τουλάχιστον των τελευταίων 10 χρόνων και εντάσσεται στους στόχους της ΕΕ για απαξίωση της αγροτικής παραγωγής, την συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και την ερήμωση της υπαίθρου. Γι' αυτό το λόγο, το έργο αυτό αλλά και πολλά άλλα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά θεωρούνται μη επιλέξιμα και δεν χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.
Το φράγμα Αχυρών θα μπορούσε να δώσει ζωή στην πιο υποβαθμισμένη - φτωχή περιοχή της Αιτ/νιας, το Ξηρόμερο. Αλλά για δεκαετίες βρίσκεται απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε Κυβερνήσεων το φράγμα Αχυρών έχει γίνει δυστυχώς γεφύρι της Άρτας και οι υποσχέσεις για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης ξεχάστηκαν.
Η εταιρεία έχει απολύσει σταδιακά 60 εργαζόμενους και ετοιμάζεται να απολύσει και τους άλλους 60 αφού δηλώνει ότι στις 31/01/2010 θα διακόψει τη συνέχιση του έργου, γιατί η πολιτεία χρωστάει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ σε πιστώσεις.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιοχή και την εργατική τάξη αφού 120 συνολικά εργαζόμενοι «πετιόνται» στο δρόμο.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,
-Αν θα καταβληθούν τα χρήματα των πιστωτικών λογαριασμών για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου για την αναβάθμιση της περιοχής.
-Αν θα διασφαλισθεί και για τους 120 εργαζόμενους το δικαίωμα στην εργασία.
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους

Πηγή: εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων»
http://efpoliteia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: