Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Κυκλοφορεί το 19ο φύλλο της εφημερίδας «Τα νέα του Δρυμού», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμιωτών (Δήμος Ανακτορίου).

Κυκλοφορεί το 19ο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Τα νέα του Δρυμού», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμιωτών Αιτωλοακαρνανίας, με πλούσια ύλη, με ενδιαφέροντα νέα και αξιόλογα άρθρα για το χωριό Δρυμός του Δήμου Ανακτορίου και με κεντρικά θέματα: τα αποκαλυπτικά έγγραφα της ΔΕΣΕ Πατρών που απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Εθνικό Δίκτυο που διέρχεται μέσα από το Νομό Αιτ/νίας όπου μέσα από τις γραμμές τους διαφαίνεται το μέγεθος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της περιφέρειας από την κεντρική εξουσία και ειδικότερα στο τμήμα της εθνικής οδού Αμφιλοχία- Βόνιτσα-Λευκάδα, παρά τα αλλεπάλληλα τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν, την πρόταση του Δημάρχου Ανακτορίου να μην αυξηθούν για τρίτη χρονιά τα Δημοτικά Τέλη, τις σημαντικές δημοπρατήσεις έργων για όλα τα διαμερίσματα, τη μεγάλη επιτυχία που είχε στην Αθήνα η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι Μαχητές του 1821» που εκδόθηκε από τους συλλόγους Δρυμιωτών και Θυρρειωτών Αθήνας και είχε την οικονομική στήριξη του Δήμου Ανακτορίου.
Η έκδοση της εφημερίδας είναι δωδεκασέλιδη (12) με πλούσια θεματολογία και οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν για τα έργα του Δήμου, τα κοινωνικά όλου του Δήμου Ανακτορίου, το ιστορικό με τη περιήγηση του Leake στη Βόνιτσα (μέρος Β), μια πρωτότυπη έρευνα από το πολιτιστικό περιβαλλοντικό Σύλλογο «Αμφικτιονία Ακαρνάνων» με θέμα: «Τα Τσουνάμια που διαμόρφωσαν τα εδάφη της Βόνιτσας», αναδημοσίευση συνέντευξης του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη όπου αναφέρεται στις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της Βόνιτσας και κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των παροχών Υγείας στο Δήμου Ανακτορίου και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Δρυμιωτών στο κέντρο “Χάραμα” στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα κ.ά. Πληροφορίες: Παναγιώτης Καλός, τηλ.: 6941664827, κ.α.
Όσοι θέλουν μπορούν να πάρουν την εφημερίδα στέλνοντας τα στοιχεία τους στη διεύθυνση: Τα νέα του Δρυμού, Κίρκης 2 16232 Βύρωνας, ή στέλνοντας e-mail: kutruge@otenet.gr ή επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο Καλό Πάνο: 6979335501 και τον αρχισυντάκτη και ψυχή της εφημερίδας Κουτρούμπα Γιώργο: 6974480377. Εσείς που διαθέτετε INTERNET, σας δίνεται η δυνατότητα να διαβάζετε από τους πρώτους κάθε νέο φύλλο της εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή στο http://www.xiromero.gr/ και στο Blog Δρυμός: http://cpt.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: