Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών» του Μπάμπη Κουβέλη





















Στη στοά του βιβλίου, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στην Αθήνα, προχθες Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, παρουσιάστηκε μέσα σε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα το βιβλίο του Μπάμπη Κουβέλη «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η αίθουσα ήταν κατάμεστη και διατηρήθηκε έτσι μέχρι το τέλος της παρουσίασης του Βιβλίου.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους καλεσμένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα.

Για το βιβλίο και το έργο του Μπάμπη Κουβέλη μίλησαν οι : Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ιστορικών ντοκουμέντων του βιβλίου, Ο Γιώργος Φερεντίνος, Καθηγητής-ιστορικός- συγγραφέας ο οποίος εξήρε το έργο του συγγραφέα και ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και την κοινωνική και πολιτιστική του παρουσία καθηλώνοντας το ακροατήριο με την αστείρευτη ρητορική του δεινότητα. Στο τέλος ο συγγραφέας Μπάμπης Κουβέλης ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: oι Βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Π. βουλευτής Θωμάς Χούτας, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Γεώργιος Κουβέλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ. ΣΥ Πάνος Χολής, ο απόγονος του ήρωα του 1821 του Πάνου Γαλάνη-Μεγαπάνου ο Επαμεινώνδας Μεγαπάνος, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Ανδρέας Κορδολαίμης, ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Γραμματέας του συλλόγου Κωνωπίνας Θεόδωρος Χολής, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλέκος Σάββας, οι Συγγραφείς Γιάννης Δημητρούκας, Γιάννης Καρύτσας, Πάνος Λαζαρόπουλος, Νίκος Μήτσης, Χρήστος Κορέλλας, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών οι Άγγελος Μηλιώνης, Βασίλης Μπουρνάζος, ο δάσκαλος Πέτρος Μπερερής από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τεχνης ο Μπαρμπαρούσης Γιώργος και Χρήστος Γαζέτας, ο αντιστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Νίκος Κολόμβας, ο αξιωματικός ε.α. Σάββας Γερογιάννης, οι αντιστράτηγοι ε.α. Πέτρος Χρυσικός και Νίκος Σαγάνης, ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο Π. του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, από το Σύλλογο Κατούνας: ο πρόεδρος Βαγγέλης Κουτιβής και η π. πρόεδρος Σοφία Μαγκλάρα, από το σύλλογο Θυρρείου η Σώζου Ελευθερία, από το Σύλλογο Φυτειωτών ο πρόεδρος Χρήστος Σαλτογιάννης, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βαλιανάτος, από το Σύλλογο Βόνιτσας ο Φώτης Μπρούμος, ο γιατρός Παναγιώτης Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων Αλεξανδρής Βαγγέλης, κ.α.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και τον Σύλλογο των Απανταχού Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι».