Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών.



Σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας και στα Ξηρομερίτικα στέκια, έχουν απλωθεί τα παιδιά της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) για να προπαγανδίσουν την μεγαλύτερη Ξηρομερίτικη εκδήλωση, το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών.
Το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών θα πραγματοποιηθεί για 1η φορά στο ιστορικό Άλσος Περιστερίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:30 το απόγευμα. Το φετινό Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στα 100 φύλλα της εφημερίδας «το Ξηρόμερο» και το περιεχόμενό του είναι εορταστικό (θα προσφερθεί ακόμα και ψητή προβατίνα), με βάση την πλούσια εμπειρία της Ομοσπονδίας.
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης τα μέλη του Κ. Σ. εντατικοποιούν τις προσπάθειες για την άρτια διοργάνωση και ταυτόχρονα προβαίνουν σε μια σειρά δράσεων όπως αναρτήσεις πανό και αφισοκολλήσεις.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με συναυλία από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου όπου θα ακουστεί για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα το τραγούδι «Ξηρόμερο». Ο προγραμματισμός φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίς ώστε το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών να ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε προηγούμενο.
Photo art angelos

Σκουπίδια ξανά στο ρέμα Αετού


Το ιστορικό ρέμα διασχίζει χρόνια τώρα τον Κάμπο του Αετού και καταλήγει στην καταβόθρα. Μελανό σημείο αποτελεί ο σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί ξανά μέσα στην κοίτη, στο τυροκομείο. Ασχημαίνει από τα σκουπίδια, τα πεταμένα χαρτιά, τις σακούλες, ακόμη και μία ψόφια προβατίνα, βρίσκονται πεταμένα στην κοίτη του ρέματος. Το ρέμα ένα οικοσύστημα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που μας εξασφαλίζει υψηλή αντιπλημμυρική προστασία, ενώ κάτοικοι άλλων περιοχών του Ξηρομέρου που έχουν κλείσει τα ρέματά τους κάθε τόσο πλημμυρίζουν τα χωράφια τους και ταλαιπωρούνται. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται καθώς η δυσοσμία είναι έντονη, η ατμόσφαιρα συχνά αποπνικτική, ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ζητούν γρήγορα από το Δήμο Μεδεώνος τον καθαρισμό του.

Φωλιά από σπουργίτια μέσα στο μπουρί της σόμπας.



Στις φωτογραφίες βλέπουμε μια φωλιά από σπουργίτια, στερεωμένη μέσα στο μπουρί της ξυλόσομπας. Η φωλιά είναι φτιαγμένη από κλαδάκια, ξερά χόρτα, μαλλί, φύλλα, άχυρα, φτερά και είναι γερή και ζεστή. Τα σπουργίτια είναι κοινωνικά πουλιά που ζουν εξαρτώμενα σχεδόν από την ανθρώπινη παρουσία, αλλά χωρίς να αποτελούν πουλιά συντροφιάς. Οι φωτο τραβήχτηκαν στον Αετό Ξηρομέρου.

Φωλιές πουλιών στην Εκκλησία μας



Φωλιές παρατηρήσαμε έχουν φτιάξει πουλιά στην εκκλησία μας τον Άγιο Σπυρίδωνα. Η μια είναι από χελιδόνια ακριβώς πάνω από την είσοδο με λάσπη και σάλιο, που ο ήλιος την έκανε ανθεκτική σαν από τσιμέντο. Η άλλη είναι στο παράθυρο και την έφτιαξαν σπουργίτια με κλαδάκια, ξερά χόρτα, μαλλί, φύλλα και την έκαναν γερή και ζεστή. Στη φωλιά του σπουργιτιού που είναι φτιαγμένη με τέχνη και είναι γεμισμένη με απαλά πούπουλα υπάρχουν μέσα και ζεσταίνονται νεοσσοί.