Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δεν προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» η απόσχιση δημοτικών διαμερισμάτων, που σημαίνει ότι ο Αετός εντάσσεται στο νέο δήμο «Ακτίου-Βόνιτσας».

Στο σχέδιο «Καλλικράτης» δεν προβλέπεται η διάσπαση των δημοτικών διαμερισμάτων ενός υφιστάμενου Δήμου σε διαφορετικούς νέους διευρυμένους Δήμους. Ως εκ τούτου μοιραία ο Αετός παρά τη καθολική αντίδραση των κατοίκων θα ακολουθήσει την πορεία του Δήμου Μεδεώνος, για να καταλήξει στο νέο δήμο «Ακτίου-Βόνιτσας», με έδρα τη Βόνιτσα.
Να θυμίσουμε ότι πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στον Αετό Ξηρομέρου, την Κυριακή 2 Μαΐου και ομόφωνα όλοι οι κάτοικοι του Αετού, αποφάσισαν όπως το Δημοτικό μας διαμέρισμα Αετός ενταχθεί στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό και όχι στη Βόνιτσα.
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστκού συλλόγου Γρηγόρης Κουτσογιάννος, δήλωσε: «Το σχέδιο αδικεί κατάφωρα το χωριό μας. Η λαϊκή συνέλευση, απέδειξε τη θέληση όλων των κατοίκων να ενταχθεί ο Αετός στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό και όχι τη Βόνιτσα. Περιμέναμε ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα απόσπασης για να μπορέσουμε να πάμε στον Αστακό, αλλά δυστυχώς αυτό το κυρίαρχο στον «Καλλικράτη» δεν προβλέπεται».
Να επισημάνουμε ότι ο Καλλικράτης δεν προβλέπει διάσπαση Δήμων, τουλάχιστον πριν τις εκλογές. Υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι σε δεύτερο στάδιο μπορούν να αποσπαστούν δημοτικά διαμερίσματα και να προσαρτηθούν σε όμορους Δήμους.