Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Έντονες αντιδράσεις για το «κόψιμο» από το ψηφοδέλτιο του Ξηρομερίτη Πάνου Τρυφιάτη.

Δεκάδες οπαδοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ξηρόμερο είναι ανάστατοι και έξαλλοι από τον αποκλεισμό του Πάνου Τρυφιάτη από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το Κόψιμο του πολιτευτή προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια στη λαϊκή βάση του κινήματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για αποδυνάμωση του τοπικού ψηφοδελτίου.
Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων ποικίλες αντιδράσεις και μάλιστα έντονες, από αρκετά μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό, οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την «άδικη» απόφαση, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απουσία του Τρυφιάτη από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος.
Στα δυο χρόνια της θητείας του σαν πολιτευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και σαν αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια, αγωνίστηκε και παραβρέθηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις του Κινήματος. Με το ύφος και το ήθος που έχει επιδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατόρθωσε, να προσεγγίσει και να τον στηρίξει ο απλός κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους, οι οποίοι την τελευταία στιγμή κατάφεραν να τον «κόψουν».
Οι ψηφοφόροι τονίζουν ότι η συμμετοχή του Πάνου Τρυφιάτη, στη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2007, όπου για πρώτη φορά δοκίμασε την τύχη του ως υποψήφιος βουλευτής (με μόνο 15 μέρες αγώνα) συγκέντρωσε 8.052 σταυρούς προτίμησης και είναι αναμφισβήτητο ότι προσέδωσε κύρος και ανανεωτική πνοή στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρέδιδε μαθήματα πολιτικής ηθικής, είναι ένα από τα πολύ αξιόλογα στελέχη που ανέδειξε στο ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό και αρκετός κόσμος και οι φίλοι του Κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία είναι ανάστατοι και έξαλλοι από αυτό που συνέβη, καθώς δεν εισακούστηκε ούτε η πρόταση της Ν.Ε. που ήταν θετική (άριστη) ως προς την υποψηφιότητά του.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/