Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Λαϊκή συνέλευση για τον ''Καλλικράτη'' στον Αετό Ξηρομέρου. Ψήφισμα του Συλλόγου Αετινών για ένταξη στο δήμο με έδρα τον Αστακό.

Λαϊκή συνέλευση για τον ''Καλλικράτη'' στον Αετό Ξηρομέρου. Ψήφισμα του πολιτιστικού συλλόγου Αετινών για ένταξη στο δήμο με έδρα τον Αστακό.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αετού Ξηρομέρου καλεί τους δημότες σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή, 2 Μαίου, στις 12 το μεσημέρι, σε κεντρικό καφενείο του χωριού με θέμα: «Πρόγραμμα Καλλικράτης και Δ.Δ. Αετός».
Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος», με ψήφισμα που εξέδωσε αποφάσισε ομόφωνα ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά στη συνένωση του χωριού μας στο Δήμο με έδρα την Βόνιτσα και Απαιτούν ο Αετός να ενσωματωθεί στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό.
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Ο ΜΠΟΥΜΣΤΟΣ»

ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΕΤΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος» σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 28-4-2010 συζήτησε την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση με την οποία το χωριό Αετός Μεδεώνος Αιτωλοακαρνανίας συνενώνεται στο νέο δήμο με έδρα την Βόνιτσα, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Το Δ. Σ. με παρόντα τα 7 μέλη του, αποφάσισε ομόφωνα ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε συνένωση του χωριού μας με έδρα την Βόνιτσα και Απαιτεί ο Αετός να ενσωματωθεί στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό
για τους παρακάτω λόγους:
-Ο Αετός είναι στην ίδια γεωγραφική ενότητα με το νέο Δήμου Αστακού και αποτελεί φυσική συνέχεια και συγκεκριμένα εφάπτεται με τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μπαμπίνη, Βλυζιανά, Αρχοντοχώρι, Παπαδάτος, Φυτείες που ανήκουν στο νέο Δήμο. Αποτελούμε ένα αναπόσπαστο και ενιαίο σύνολο με ίδιες δυνατότητες και προοπτικές για μια αναπτυξιακή ενότητα. Η μέγιστη χιλιομετρική απόσταση του χωριού μας από την πόλη του Αστακού είναι μόλις 15 χλμ. και υπάρχει ασφαλτωμένος δρόμος ενώ αντίστοιχα απέχουμε από την πόλη της Βόνιτσας τουλάχιστον 70 χλμ. και δεν υπάρχει δρόμος.
-Οι κοινωνικοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων του Αετού με τον Αστακό είναι αυταπόδεικτοι και αφορούν όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής μας αφού εδώ και πολλές δεκαετίες εξυπηρετούμαστε από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, την Εφορία, τις Τράπεζες, το Υποθηκοφυλακείο, την Ένωση Συνεταιρισμών, το Κέντρο Υγείας, κ. α.
Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι, η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα εκφράσει και θα υλοποιήσει την δίκαιη, καθολική και αυταπόδεικτη επιθυμία του συνόλου των Δημοτών του Αετού Αιτωλοακαρνανίας ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΕΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ