Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στον Αετό Ξηρομέρου.




Ένα πολύ σημαντικό έργο για το χωριό Αετός Ξηρομέρου αρχίζει να υλοποιείται, από το δήμο Μεδεώνος. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και απορροής όμβριων υδάτων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Με το έργο αυτό διευθετείται πλήρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής και επιλύονται χρονίζοντα προβλήματα. Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμισή και βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων μας. Να σημειώσουμε ότι η έλλειψη δικτύου όμβριων υδάτων ήταν παντελής στο χωριό με αποτέλεσμα σε περίπτωση βροχοπτώσεων η περιοχή μας να μετατρέπεται σε απροσπέλαστη λίμνη. Να τονίσουμε ότι, όταν υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια, οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι, αφού δε λαμβάνονταν τα στοιχειώδη μέτρα για την επίλυση ενός προβλήματος δεκαετιών. Τα νερά της βροχής, που ορμητικά κατεβαίνουν από το βουνό περνούσαν μέσα στο χωριό δημιουργώντας κινδύνους. Να επισημάνουμε τώρα που το έργο είναι στην αρχή, ότι χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα να μην διοχετεύονται στο δίκτυο ακάθαρτα νερά, υπόνομοι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε κρανίου τόπο το ρέμα και η γύρω περιοχή από τη δυσοσμία.
ΦΩΤΟ: Photo art angelos

Ο Ξηρομερίτης Ανδρέας Μακρυπίδης επιστρέφει στη Βουλή και ορκίζεται βουλευτής μεθαύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, στη πρεμιέρα του 1ου θερινού τμήματος.

Ο Ξηρομερίτης Ανδρέας Μακρυπίδης, πρώτος επιλαχών στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ διαβαίνει ξανά ως βουλευτής το κατώφλι της Βουλής καταλαμβάνοντας τη θέση του παραιτηθέντος Χρίστου Βερελή. Η ορκωμοσία του Ανδρέα Μακρυπίδη θα γίνει στη Βουλή την Τρίτη 16 Ιουνίου στη πρεμιέρα του 1ου θερινού τμήματος. Στο μεταξύ εκτός της ορκωμοσίας του Μακρυπίδη, την Τρίτη που μας έρχεται θα έχουμε στη Βουλή ορκωμοσίες και άλλων βουλευτών. Αντί της Συλβάνας Ράπτη που εξελέγη ευρωβουλευτής, πάει στη Βουλή ο πρώτος επιλαχών της Α΄ Αθηνών Θανάσης Τσούρας. Τη θέση του επίσης ευρωβουλευτή Γιώργου Παπακωνσταντίνου παίρνει στην Κοζάνη ο Γιάννης Βλατής. Τη βουλευτική έδρα του πρόωρα χαμένου Μιχάλη Παπαγιαννάκη παίρνει στον ΣΥΡΙΖΑ η τριαντατριάχρονη δικηγόρος Σοφία Ανδριοπούλου, ενώ τέλος βουλευτής θα ορκιστεί και ο Γιώργος Γεωργίου, που θα διαδεχτεί τον Θ. Πλεύρη που φεύγει για Βρυξέλλες.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/

Ο Σίνισα Γκόγκιτς προπονητής στο Παναιτωλικό.

Την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού συμφώνησε και αναλαμβάνει ο Σίνισα Γκόγκιτς στην πρώτη χρονιά της ομάδας μετά την επιστροφή της στη Β' Εθνική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Σίνισα Γκόγκιτς. Συμφωνήθηκε σήμερα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Ο Σίνισα Γκόγκιτς έχει εργαστεί ως προπονητής στον Ολυμπιακό, στον Απόλλωνα Λεμεσού και στον Εθνικό Αστέρα. Τη φετινή περίοδο εργάστηκε αρχικά ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου".
Βοηθός ο Νταλακούρας
Οσον αφορά τους συνεργάτες του Γκόγκιτς, η διοίκηση έθεσε όρο και συνεργάτης του θα είναι ο Βασίλης Νταλακούρας. Ο 46χρονος Αγρινιώτης προπονητής ήταν στον πάγκο του Παναιτωλικού τις περιόδους 1999-2000, 2000-01 και 2005-06 στη Β’ Εθνική, ενώ έχει παίξει και ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του. Τη σεζόν που τελείωσε ήταν στην τεχνική ηγεσία του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Πραγματοποιήθηκε το Party των νέων του Αγραμπέλου, στο Club BOO στο Ψυρρή.




Με πολύ χορό, κέφι και τραγούδι πραγματοποιήθηκε, ένα δυνατό PARTY από νέους-ες του Αγραμπέλου, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 στο Bar Boo, Σαρρή 21, στο Ψυρρή. Για πρώτη φορά συναντήθηκαν τα παιδιά των Αγραμπελιωτών μεταξύ τους με σκοπό να γνωριστούνε, να κουβεντιάσουν και να διασκεδάσουν. Η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα με έντονο το Αγραμπελιώτικο Ξηρομερίτικο χρώμα να πλανάται παντού στην εκδήλωση και όλοι απόλαυσαν το όμορφο πρόγραμμα. Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή τού κόσμου και κυρίως των νέων, οι οποίοι κρατάνε τον τόπο τους ζωντανό και οι σχέσεις των μεγαλύτερων ατόμων με τους πιο νέους δεν χάνονται. Το Πάρτυ όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από νωρίς, τα μεσάνυχτα ανέβηκαν οι ρυθμοί στο κόκκινο και έληξε επίσης νωρίς το πρωί. Όλοι οι νέοι το ευχαριστήθηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τον Αύγουστο στο Αγράμπελο. Στην προσπάθειά τους αυτή συμπαραστάτης ήταν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπελιωτών.
Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση έχει ανεβεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://agrampelonews.blogspot.com/