Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζει το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στον Αετό Ξηρομέρου.



Ο Άγιος Δημήτριος
καμάρι του χωριού μας,
έλα να τον τιμήσουμε
κι οι ευχές μαζί μας.

Έλα να προσκυνήσουμε
με θεία λειτουργία,
κι εκεί στο το κάστρο του
να δεις όλη την ιστορία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού «η Πεντάπολη» σας προσκαλεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 4 το απόγευμα στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στον Αετό Ξηρομέρου.
Μετα την τέλεση του Μέγα Εσπερινού, θα μοιραστούν στους προσκυνητές δωρεάν εδέσματα ( γλυκά και ψητά ) προσφορά των συγχωριανών μας και του συλλόγου στη μνήμη του Αγίου μας.
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου (ανατολικά του χωριού) από τον Χορευτικό όμιλο Αγρινίου "ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ".

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Έφη Γρίνου
Ο Γραμματέας Αντώνης Γρίνος

Καταγγελία του υποψηφίου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Νώντα Τάνταρου για την επίθεση που δέχθηκε η Αγγελική Χαλιμούδρα.

Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου 2010, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Συνδυασμού μας Αγγελική Χαλιμούδρα, ευρισκόμενη στην Βόνιτσα, δέχθηκε επίθεση από σύζυγο υποψήφιας του συνδυασμού του κυρίου Γ. Αποστολάκη, ο οποίος απρόκλητα της χάραξε το αυτοκίνητο με κλειδί.
Παρόμοιες πράξεις πολιτικού τραμπουκισμού χαρακτηρίζουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, δείχνουν πανικό και κακοήθεια, ενώ οπωσδήποτε δεν έχουν θέση στον εκλογικό αγώνα, ούτε στην κοινωνία γενικά.
Καλούμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου να καταδικάσει προσωπικά την συγκεκριμένη ενέργεια και να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα ή χειρότερα στο μέλλον.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Ακτίου-Βόνιτσας
Νώντας Τάνταρος

Βόνιτσα: Χαράκωσε το αυτοκίνητο της πολιτικής αντιπάλου!

Σύμφωνα με το bonitsapress, o σύζυγος μίας υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, άνευ λόγου και αιτίας, «χαράκωσε» με ένα κλειδί το αυτοκίνητο της «αντιπάλου», αγνοώντας την παρουσία της υποψήφιας στο εσωτερικό του.
Ο Βανδαλισμός έγινε στη Βόνιτσα με προφανή στόχο τον εκφοβισμό της υποψηφίας αντιπάλου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, που προ πολλού έχουν καταδικαστεί.
Αιτία αυτής της τραμπούκικης ενέργειας είναι η συνεπής - αγωνιστική στάση της νέας υποψηφίας που κρατάει όλο αυτό διάστημα, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Φαίνεται ότι τα επιχειρήματα και τον πολιτικό διάλογο, κάποιοι, δεν τα αντέχουν και τα υπονομεύουν, με τραμπουκισμούς.
Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS καταγγέλλει δημόσια τις συμπεριφορές αυτές, που θυμίζουν μαύρες εποχές και δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν φοβίζουν ούτε αγγίζουν πια κανέναν υποψήφιο σύμβουλο.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην υποψηφία δημοτική σύμβουλο και καλούμε όλους τους συνδυασμούς να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/