Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Πολιτιστικά καλοκαίρια στο Ξηρόμερο

Όψιμοι λάτρεις πατριδοκάπηλοι στο όνομα της προσωπικής τους προβολής και αυταρέσκειας παρερμηνεύουν και παραποιούν την ιστορία του τόπου μας. Στο όνομα του πολιτισμού και της διατήρησης της παράδοσης, μηχανεύονται ημέρες πολιτισμού, πολιτιστικά καλοκαίρια και βήματα από τα οποία θα σταθούν σε ένα μικρόφωνο μπροστά να μας διδάξουν την ιστορία του τόπου μας σαν μέγιστοι ιστοριοδίφες, αναζητώντας χειροκροτητές για τη μεγάλη τάχα μου προσφορά στον πολιτισμό και στην σύσφιξη τον σχέσεων μεταξύ τον Ξηρομεριτών και άλλων πολλών. Παρασέρνουν μάλιστα και ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στα γράμματα και στον πολιτισμό της περιοχής μας από χρόνια. Ας αφήσουν λοιπόν τους ιστορικούς να ασχοληθούν με την ιστορία που είναι καθ ύλη αρμόδιοι και γνώστες του αντικειμένου και ας ασχοληθούν με την αρπαχτή που έχουν σχεδιάσει για να μπορέσουν ν' ανταποκριθούν στα έξοδα που χρειάζονται για να μας διδάσκουν κάθε φορά πολιτισμό και ιστορία! Η ιστορία έτσι κι αλλιώς γράφεται από μόνη της!
Αναδημοσιεύεται από το BLOGS: http://aetinos.blogspot.com

Το νερό….νεράκι στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου

Μεγάλη δοκιμασία η έλλειψη νερού εν μέσω καλοκαιριού για τους κατοίκους του Χωριού Κωνωπίνα του Δήμου Μεδεώνος. Οι κάτοικοι της Κωνωπίνας διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες (μαγείρεμα, πλύσιμο, τουαλέτα κλπ) και βιώνουν το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο εν έτη 2009.
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα της λειψυδρίας αποθάρρυνε αρκετούς Κωνωπινιωτές να επισκεφθούν το καλοκαίρι την γενέτειρά τους και έφερε πρωτόγνωρη αναστάτωση στην καθημερινότητα των Κωνωπινιωτών.
Καταγγέλλουν ότι, η Κωνωπίνα είναι το μοναδικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μεδεώνος που δοκιμάζεται από την έλλειψη νερού
(έχει νερό 4/5 ώρες το 24ωρο) σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Διαμερίσματα του Δήμου που το νερό τρέχει μέρα και νύκτα.
Το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, στο οποίο είχανε εναποθέσει τις ελπίδες τους, ότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης κατάντησε σαν το “Γεφύρι της Άρτας”.
Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι το έργο έχει σχεδόν τελειώσει και απομένει να τοποθετηθούν τα ρολόγια, καθυστερεί ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ και πάει από χρόνο σε χρόνο.
Οι Κωνωπινιώτες κάνουν έκκληση στον Δήμαρχο Μεδεώνος κ. Γιάννη Σεραφή να δώσει λύσει στο μείζον αυτό θέμα της λειψυδρίας που ταλανίζει το χωριό τους και να δρομολογήσει άμεσα τη λειτουργία του νέου δικτύου ύδρευσης με την τοποθέτηση υδρομέτρων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε, στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία για την ίδρυση αυτόνομου πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

Με την υποστήριξη της κυβερνητικής παράταξης υπερψηφίστηκε, προχθες, από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ όπου ενσωματώθηκε και η τροπολογία για την ίδρυση αυτόνομου πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.
Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι άλλαξε αδικαιολόγητα θέση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα ενώ προ μηνός είχε τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μας εξηγήσει τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος και υπογράμμισε ότι με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης επιτυγχάνεται η περαιτέρω καταξίωση των ΤΕΙ ώστε να δρουν ανταγωνιστικά και να παρέχουν σπουδές υψηλής ποιότητας με κύρος και αξιοπιστία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ουσιαστική την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ δίνοντας έμφαση στην εξίσωση του χρόνου σπουδών των ΤΕΙ με τα AEI στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησής τους καθώς στην παροχή της δυνατότητας δημιουργίας κοινών μεταπτυχιακών των ΤΕΙ με άλλα ανώτατα ιδρύματα.
Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Παπουτσή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όχι μόνο δεν «ανωτατοποιεί» τα ΤΕΙ αλλά ουσιαστικά υποβαθμίζει και φαλκιδεύει τη λειτουργία του με «μικροδιευθετήσεις».Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο κάνοντας λόγο περί βιασύνης και εκλογικής σκοπιμότητας.«Με τροπολογία δεν γίνονται ΑΕΙ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης. Σε πολύ πιο οξύ τόνο το KKE και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «συντηρητικό» το νομοσχέδιο και υποστήριξαν ότι μεταφέρει το μοντέλο της εμπορευματοποίησης στα τεχνολογικά ιδρύματα.
Πηγή: naftemporiki.gr
agrinio-news.blogspot.com