Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Απογραφή 2011. Να είμαστε όλοι στον Αετό Ξηρομέρου!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθούμε όλοι στον Αετό Ξηρομέρου την ημέρα της απογραφής (από τις 10 έως και 24 Μαΐου 2011) και να απογραφούμε στη γενέτειρα, στο χωριό μας.

Για τον Αετό το αποτέλεσμα της απογραφής έχει μεγάλη σημασία. Γιατί από τον αριθμό των κατοίκων που θα απογραφούμε εξαρτώνται, αφενός η διατήρηση του Τοπικού Συμβουλίου Αετού ως τριμελούς οργάνου (σύμφωνα με τον Καλλικράτη αν απογραφούμε λιγότεροι από 300, το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας καταργείται!) και αφετέρου θα εξαρτηθεί και το ύψος του ποσού της επιχορήγησης που θα παίρνει η τοπική κοινότητα του χωριού μας για την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001 το χωριό μας αριθμούσε οριακά 669 κατοίκους γι’ αυτό πρέπει όλοι οι Αετινοί να βρεθούμε στο χωριό με στόχο να απογραφούμε πολλοί περισσότεροι από 700 για να έχουμε δυνατή φωνή και λόγο. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν πολύτιμα έσοδα που θα μπορούσαν να διατεθούν σε έργα και υποδομές που έχει ανάγκη το χωριό μας.
Όλοι οι Συγχωριανοί αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει πρόοδος, ανάπτυξη και να καλυτερέψουν τα πράγματα στο τόπο μας, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και να είμαστε στο χωριό μας την ημέρα της απογραφής.
Για να κάνουμε το χωριό μας, πιο όμορφο και πιο ισχυρό..

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετινών Αθήνας
ΝΤΕΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ