Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Έκδοση – Παρουσίαση Λευκώματος από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Φυτειών



Την Δευτέρα 17-08-2009 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυτειών έγινε η παρουσίαση του Λευκώματος «Τάκου – Τάκου ο αργαλειός μου» « Ξηρομερίτικα υφαντά» της Αγγελικής Φούντα.
Ο Δήμαρχος Φυτειών κ. Τζαχρήστας Παναγιώτης αφού χαιρέτησε τους παρευρισκομένους τοποθετήθηκε και για τη σημασία και έμπρακτη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα πολιτισμού.
Η Γερόλυμου Βικτωρία αναφέρθηκε διεξοδικά στην υφαντική τέχνη ως μια κατεξοχήν γυναικεία καλλιτεχνική δραστηριότητα κα στην συνέχεια επεσήμανε ως ιδιαίτερα σημαντικά την έκδοση αυτού του λευκώματος για την πληρότητα που παρουσιάζει αλλά και για τον τρόπο επιστημονικής έρευνας για την συλλογή του υλικού.
Ο Παληγεώργος Γεώργιος αναπτύσσοντας το θέμα Οικονομία- Οικοτεχνία- Πολιτισμός επεσήμανε τη στενή σχέση των παλαιότερων τοπικών κοινωνιών και των οικονομικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του με τον πολιτισμό αλλά και την ευθύνη όλων για την διατήρηση –αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου.
Η δημιουργός του λευκώματος αναφερόμενη κυρίως στα βιώματά της υπογράμμισε την προσφορά της γυναίκας υφάντρας στο Ξηρόμερο και τόνισε ότι ο κύριος λόγος της δημιουργίας του βιβλίου είναι να λειτουργήσει « ..ως φάρμακο στη λήθη και αντίδοτο στη συλλογική αμνησία»
Το βιβλίο –λεύκωμα διατίθεται από την συγγραφέα (ΤΗΛ.2646029056) και από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία του Αγρινίου.
Από το γραφείο τύπου Δήμου Φυτειών