Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Έγινε η ορκωμοσία του δημάρχου Νίκου Σολδάτου και των συμβούλων Ακτίου-Βόνιτσας.




Έγινε η ορκωμοσία του δημάρχου Νίκου Σολδάτου και των συμβούλων Ακτίου-Βόνιτσας.
Παρουσία πλήθους κόσμου ορκίστηκε ο Νέος Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος και το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικράτειου Ακτίου-Βόνιτσας, υπό τις ευλογίες τού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2010, στη Βόνιτσα, έδρα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και ιστορικά να σημειώσουμε πως είναι και η πρώτη Δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου.
Η μικρή αίθουσα του δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά αλλά και ο προαύλιος χώρος από τους εκλεγμένους συμβούλους, συγγενείς, φίλους και πολίτες που έσπευσαν να δουν από κοντά και συγχαρούν τη Νέα Δημοτική αρχή του Δήμου.
Στην τελετή πρωτοστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος όρκισε τον Δήμαρχο με την παραδοσιακή διαδικασία και στη συνέχεια ορκίστηκαν να υπηρετούν, το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον τόπο τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι Σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Με χαμηλούς τόνους και ενωτικός εμφανίστηκε στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας ο πρώτος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αποστολάκης και Νώντας Τάνταρος.
Μετά το πέρας της τελετής – συνεδρίασης ορκωμοσίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν το Δήμαρχο Νίκο Σολδάτο από κοντά, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα συμβολικό κέρασμα.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι: Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, Μεδεώνος Γιάννης Σεραφής, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κουτρουλού, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/