Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΤΟ 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ (από 18:30 έως 01:00)
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ 100 ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ»
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου
Ξηρομερίτικο γλέντι με ζωντανή μουσική, αφιέρωμα στα 100 φύλλα της Εφημερίδας «Το Ξηρόμερο», δραστηριότητες Συλλόγων, χορευτικά συγκροτήματα, Ξηρομερίτικα εδέσματα, Παραδοσιακά τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες του τόπου μας, κ.α.
Διοργάνωση: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση "Δήμος Ανακτορίων - Λησμονημένοι Μαχητές του 1821"




ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
Με επιτυχία έγινε στις 14 Αυγούστου στη πλατεία Δημαρχείου στη Βόνιτσα η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση «Δήμος Ανακτορίων Λησμονημένοι Μαχητές του 1821» Η έκδοση έγινε από τους Συλλόγους Δρυμιωτών και Θυρρειωτών Αθήνας και είχε την οικονομική στήριξη του Δήμου Ανακτορίου. Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος αν και διανύαμε περίοδο διακοπών.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ανέφερε ότι το βιβλίο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και θα μοιραστεί στα Γυμνάσια και Λύκεια της Περιοχής.
Η παρουσίαση έγινε από το Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κοντό. Για τον Συγγραφέα μίλησε ο κ. Μπάμπης Τσελεπής και το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Θανάσης Χατζαράς. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι βουλευτές Ανδρ. Μακρυπίδης και Νίκ.Μωραίτης, ο Νομάρχης κ. Ευθύμιος Σώκος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Παν. Σόμπολος, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Δημ. . Στεργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμιωτών Παν. Καλός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυρρειτών Περ. Μωραίτης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντινομάρχης Γιάννης Λύτρας, ο εκπρόσωπος της ΠΑΝ.ΣΥ Δημ. Κοθρούλας, η Οργανωτική Γραμματέας της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. κα Χριστίνα Βρακατσέλη, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Κωνωπίνας Θεόδ. Χολής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρ. Ντέμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κανδήλας Βασ. Μουρκούσης, ο Πολιτευτής Παν.Τρυφιάτης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσ. Πατούλας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου « Έξοδος Περιστερίου» Γ. Ζαφειρούλης, ο Συγγραφέας και Γραμματέας της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας κ. Διονύσης Μπερερής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βόνιτσας Κων. Τσαβαλάς και ο Ταμίας κ. Φώτης Μπρούμος και πλήθος κόσμου. Ο Σύλλογος Δρυμιωτών βράβευσε τον κ. Νίκο Θεοδ. Μήτση για την πολύτιμη και μακρόχρονη προσφορά του στο πολιτιστικό κίνημα καθώς και για το ιστορικό βιβλίο «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι μαχητές του 1821» που πρόσφερε αφιλοκερδώς στο Σύλλογόμας. Ο Δήμαρχος Ανακτορίου κ. Γιώργος Αποστολάκης έδωσε αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ της παρουσίασης. Αργότερα ο Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της Βόνιτσα.
Φωτο: foto art angelos