Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ "ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΗΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ "ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ"

Κυκλοφορεί τo πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Αρετής Κετιμέ με τίτλο: «Με τη φωνή της Αρετής».

Η Αρετή Κετιμέ, μαθήτρια του μεγάλου δασκάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε ηλικία 13 χρονών, δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα, παίζοντας σαντούρι και τραγουδώντας, στο πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζυγό, μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Μελίνα Ασλανίδου. Η Αρετή εντυπωσίασε τόσο με το παίξιμο και την υπέροχη φωνή της, όσο και με τη σοβαρότητα και την ωριμότητά της, παρά την πολύ νεαρή της ηλικία. Στοιχεία που επιβεβαιώνονταν όσο περνούσε ο καιρός, ξανά και ξανά, με κάθε νέο βήμα και κάθε νέα συνεργασία της: Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας, Γλυκερία, Διονύσης Τσακνής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καρράς, Ελένη Βιτάλη, Χάικ Γιαζιτζιάν, κ.α. Κορυφαία στιγμή για την Αρετή, ήταν η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Η Αρετή μεγάλωσε και από παιδί-θαύμα εξελίχθηκε σε μία νεαρή γυναίκα με μεστή, ζεστή φωνή. Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ «Με τη φωνή της Αρετής» κυκλοφορεί τώρα από τη Legend. Ένα καινούριο τραγούδι έγραψε γι’ αυτήν ο Δημήτρης Καρράς –ο οποίος υπογράφει και τη διεύθυνση παραγωγής του άλμπουμ- λέγεται «Βόρειος καημός» και η Αρετή το ερμηνεύει μαζί με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ακόμη ένα νέο τραγούδι το «Μια στιγμή», έγραψε η Σοφία Νάτσιου και σ’ αυτό συμμετέχει η Ντιλέκ Κοτς που υπογράφει και τους τουρκικούς στίχους.
Τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ είναι παραδοσιακά, ρεμπέτικα (Βαμβακάρης, Τούντας) αλλά και πιο σύγχρονα. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε τον «Βασιλιά» του Μπάμπη Στόκα και «Το φεγγάρι» του Ορφέα Περίδη αλλά και το «Ελλάδα μου» του Σταμάτη Γονίδη.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη ο Παναγιώτης Λάλεζας στο «Αερόπλανο» του Παναγιώτη Τούντα και ο Δημήτρης Καρασαββίδης στο «Σον Θεό εφτάγω τάμα». Στο παραδοσιακό «Όλες οι δάφνες», κλαρίνο παίζει ο Γιάννης Βασιλόπουλος.
Ένας δίσκος που ταξιδεύει τα παραδοσιακά ηχοχρώματα του ελληνικού τραγουδιού από το χθες στο σήμερα.