Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κατασκευάστηκε ένα πλήρες και άριστο δίκτυο συγκέντρωσης των ομβρίων υδάτων στον Αετό.





Ένα μεγάλο έργο, το δίκτυο ομβρίων υδάτων, που αφορά τις υποδομές του χωριού μας, κατασκευάστηκε από τη δημοτική αρχή (Δήμος Μεδεώνος) και έτσι τα νερά της βροχής θα απομακρύνονται στο ρέμα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα, πλημύρες και διάβρωση του εδάφους. Το έργο είχε προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ (προγραμματική κατανομή 35%). Το συμβατικό αντικείμενο του έργου περιλάμβανε την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών συλλογής των ομβρίων στο μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού. Το έργο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς και την παραπέρα ανάπτυξη της περιοχής μας υλοποιείται, ώστε να προσφέρει στους κατοίκους μας ποιότητα ζωής.

Το «κινητό οπωροπωλείο» του Παρασκευά Καραμπέκιου.


Ο Παρασκευάς Καραμπέκιος με το πράσινο αγροτικό του, γυρίζει σε όλα τα ξηρομερίτικα χωριά και πουλάει ανάλογα και με την εποχή, καρπούζια, πεπόνια, φρούτα, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, φασολάκια, μαρούλια και ότι άλλο επιθυμεί η καρδιά σου. Είναι ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους τους πελάτες, γιατί είναι πολύ φιλικός μαζί τους, έχει πάντα φρέσκα και φθηνά προϊόντα γι αυτό και όλοι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η Πέτρινη μάντρα του Στέλιου Πλευρίτη



Μπροστά από το σπίτι του, στην αυλή, ο Στέλιος Πλευρίτης, άρχισε μόνος του με μεράκι να χτίζει μια πανέμορφη πέτρινη μάντρα. Για το κτίσιμο της χρησιμοποιεί τοπική πέτρα, την οποία κατεργάζεται με το χέρι, σαν επαγγελματίας κτίστης πέτρας. Η μάντρα κρατά το χώμα και δημιουργεί την λεγόμενη «πεζούλα», δίνοντας μια πανέμορφη εικόνα στο χώρο, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό περιβάλλον.