Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Παραδοσιακό πανηγύρι στον Αετό Ξηρομέρου.




Πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 20 και 21 Μαΐου του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, το παραδοσιακό πανηγύρι, στο χωριό μας τον Αετό. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άνοιξη (είναι η εποχή όπου οι ευωδιές από τα λουλούδια, τα φυτά και από πολλά δέντρα πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με τα μαγευτικά τους αρώματα) δεκάδες οικογένειες συγχωριανών μας έδωσαν το παρών και τίμησαν με την παρουσία τους και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι μας. Φέτος στον Αετό είχαμε δύο ζυγιές από όργανα. Η μία ήταν στην αποθήκη του Συνεταιρισμού και την είχε φέρει ο Γιώργος Ζαφείρης του Ανδρέα και η άλλη ήταν του Χρήστου Σουλτάνη και οι οποίες παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα και μικροί και μεγάλοι από νωρίς ξεκίνησαν το χορό που κράτησε ως της πρωινές ώρες. Εδώ να επισημάνουμε ότι ο Αετός συνεχίζει να διοργανώνει τα πανηγύρια του με παραδοσιακό τρόπο και μάλιστα προσπαθεί να κρατήσει πολλά από τα στοιχεία που είχε παλαιότερα και παρά τους ξενόφερτους τρόπους διασκέδασης (να επισημάνουμε ότι στη θρησκευτική πανήγυρη της Κατούνας στις 15 Μαΐου εμφανίστηκε, άκουσον! Άκουσον! η Μπεζεντάκου!), έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το χαρακτήρα των πανηγυριών. Η φωτο είναι απο παλαιότερα πανηγύρια μας στις οποίες διακρίνετε και ο αξέχαστος Τάκης Καρναβάς. Και του χρόνου αδέλφια…

Ο Συγχωριανός μας Τρυφιάτης Δημήτρης, είναι υποψήφιος στις Ευροεκλογές με το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (Παπαθεμελής-Ζουράρις).

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η οποία έγινε για συμβολικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη, από τον Στέλιο Παπαθεμελή, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου. Στην 18η θέση του Ψηφοδελτίου υπάρχει σε τιμητική μη εκλέξιμη θέση ο συγχωριανός μας Αετινός Τρυφιάτης Δημήτριος του Θεοδώρου, διδάκτωρ φιλοσοφίας με διεθνές κοινωνικό έργο. Επίσης στην 20η θέση συμμετέχει και ο Αιτωλοακαρνάνας, Χούτας Θωμάς, πρώην βουλευτής Δικηγόρος.