Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: “Μην εξοικειώνεστε με το τέρας είναι ο καλύτερος τρόπος να του μοιάσετε….»



Με αναφιλητά η Λιάνα Κανέλλη περιγράφει στους τηλεθεατές την κακόγουστη φάρσα που της έκαναν οι συντελεστές της εκπομπής Συντέλεια, κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος: "Αισθάνομαι βαθύτατα πληγωμένη και προσβεβλημένη"!
Με τη φωνή της να πνίγεται στο κλάμα και ταραγμένη όσο ποτέ, η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στο στούντιο της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου για να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος. Η βουλευτής του ΚΚΕ είχε βγει για λίγο στο διάδρομο όταν ξαφνικά έπεσε πάνω της συντελεστής από την εκπομπή του ΣΚΑΙ "Συντέλεια", ο οποίος φορούσε μαύρα γάντια του μποξ και είχε τυλιχτεί με την ελληνική σημαία, παριστάνοντας ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής που ήθελε να της επιτεθεί. Η Λιάνα Κανέλλη ταράχτηκε έβαλε τα κλάματα και έφυγε από την εκπομπή 40 λεπτά μετά, επέστρεψε στο στούντιο για να εξηγήσει η ίδια τι ακριβώς είχε συμβεί...
"Η ψυχική μου κατάσταση είναι εξαιρετικά βεβαρυμένη αυτή τη στιγμή. Να μου πει κάποιος όταν έχει υποστεί κτηνωδία δημόσια εάν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι γάντια βγαίνοντας από την εκπομπή. Συνετέλεσε στην ηθική και ψυχολογική μου και καταρράκωση να θεωρείται αστεία η διαπόμπευση και η βία. Κατέρρευσα από την αντίληψη ότι οι συνάδελφοί μου μπορεί να θεώρησαν αστείο κάτι τέτοιο...", είπε πνιγμένη στο κλάμα η βουλευτής του ΚΚΕ.
Η Λιάνα Κανέλλη συνέχισε λέγοντας: "Δεν είμαι Θεός και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αστειεύεται με τη βία. Ο εξωραϊσμός αυτών των πράξεων είναι η αιτία της παγκόσμιας ανόδου του φασισμού. Είμαι ένας άνθρωπος που αρνήθηκε να κάνει σάτιρα τη βία εις βάρος του. Εάν αρχίσετε να αστειεύεστε με το δράμα δίπλα σας, θα εξοικειωθείτε με το τέρας Θέλω να κρατηθώ όρθια και με αξιοπρέπεια και να μην κρύψω από το κοινό γιατί έφυγα από την εκπομπή. Αισθάνομαι βαθύτατα πληγωμένη, προσβεβλημένη και κυρίως απορημένη. Όταν ο φασισμός γίνεται ανέκδοτο, μετά γίνεται εκπομπή και άποψη πολιτική και κυρίαρχη. Αν εγώ χαστούκιζα τον Κασιδιάρη θα ήμουν το ίδιο χυδαία, το ίδιο κτήνος".