Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (13ο) της εφημερίδας «Αγραμπελιώτικα νέα»

Κυκλοφόρησε το 13ο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Αγραμπελιώτικα νέα», με πλούσια ύλη για τα προβλήματα στο χωριό τους, τις θέσεις και τη δράση του Συλλόγου. Στο 8 σέλιδο φύλλο, που διανέμεται σε συνδρομητές, οι αναγνώστες θα διαβάσουν αφιέρωμα για την εφημερίδα «Αποκάλυψη», για το Πάσχα στο χωριό, για τα παλιά καφενεία του χωριού, το μάθημα ζωής της Μαρίας Μπαμπάνη, τα νέα πειράγματα στα σχόλια καθώς και οι δραστηριότητες του Αγραμπελιώτικου Συλλόγου αλλά και του υπόλοιπων συλλόγων της περιοχής μας.
Ανάμεσα στα θέματα που διαβάσαμε είναι εκείνο που αναφέρεται στον αποκλεισμό του χωριού τους από τη Συγκοινωνία. Και δεν μπορούμε να μη σταθούμε στο παράπονό τους που πρέπει να το ακούσει ο δήμος Αστακού και η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας: «Όλοι οι κάτοικοι του Αγραμπέλου που ταλαιπωρούνται καθημερινά αποκλεισμένοι χωρίς συγκοινωνία του ΚΤΕΛ ρωτάνε: Μέχρι πότε θα είμαστε αποκομμένοι από την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία;» και καταλήγουν: «Ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών καλεί κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ζητώντας για άλλη μια φορά, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τη σύντομη δρομολόγηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ από το Αγράμπελο προς την έδρα του Δήμου, τον Αστακό».
Όσοι επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές και να παίρνουν την εφημερίδα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο Γιώργο Τσέλιο, τηλ: 210-9568322, 6973/661013.
Επίσης πολλά κείμενα μπορείτε να τα διαβάσετε και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: http://agrampelonews.blogspot.com/

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο», φύλλο 102, που εκδίδει η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Κυκλοφόρησε το 102 φύλλο της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο», της τριμηναίας έκδοσης της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), με 12 σελίδες και με νέα καταπληκτική ύλη. Η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο», είναι μαζί σχεδόν με τα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα», η μακροβιότερη εφημερίδα της Ξηρομερίτικης διασποράς και σε όλες αυτές τις δεκαετίες διαφωτίζει, διαπαιδαγωγεί και προάγει μέσα από τις στήλες της το πολιτισμό και τη παράδοση. Στην πρώτη σελίδα φιλοξενείται άρθρο της Ομοσπονδίας με αφορμή τη ματαίωση της εγκατάστασης λιθάνθρακα στον Αστακό και αφιέρωμα στη συμπλήρωση 100 φύλλων της εφημερίδας. Εξαιρετικό το άρθρο του Χρήστου Κλαδευτήρα: «Πολιτική εξουσία και Δημοσιογραφία» και πολύ ενδιαφέρον το πεζογράφημα της Μαρίας Μπαμπάνη: «Ένα σακούλι γεμάτο βελανιδιά». Ανάμεσα στα θέματα που διαβάσαμε ξεχωρίζουν οι δραστηριότητες των πολιτιστικών Συλλόγων, οι Βιβλιοπαρουσιάσεις, το οδοιπορικό στα Φράγμα Αχυρών, η ημερίδα κατά του λιθάνθρακα, η ποιητική βραδιά του Άρη Μπιτσώρη, κ.α.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί σε 4.000 αντίτυπα και όπως είναι λογικό, η προσπάθεια αυτή απαιτεί χρόνο και μεγάλο κόστος και κάθε οικονομική στήριξη αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την Ομοσπονδία, ώστε να μπορεί να διατηρεί και να εξελίσσει τη πολιτιστική της δράση. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να στείλουν τη συνδρομή τους: Εφημερίδα «Το Ξηρόμερο» Πατησίων 5, 4ος όροφος, 10431 Αθήνα ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Ομοσπονδίας 210-5232676, η και στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο: opsyx@yahoo.gr
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 φύλλων από την έκδοση της, συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας για την σημαντική δουλειά που επιτελούν και όλοι πρέπει να την ενισχύσουμε να συνεχίσει να είναι υπεύθυνη, σοβαρή και έγκυρη φωνή του τόπου μας.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com

Ο Αετός «πνιγμένος» στη πρωινή ομίχλη

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδαμε μια θαυμάσια φωτογραφία ενός φίλου που δείχνει τον Αετό Ξηρομέρου, πνιγμένο στη πρωινή ομίχλη. Μέσα από την ομίχλη ξεπροβάλλει ένα ονειρικό τοπίο και διακρίνονται τα τελευταία σπίτια στην άκρη του χωριού μας.