Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δεν προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» η απόσχιση δημοτικών διαμερισμάτων, που σημαίνει ότι ο Αετός εντάσσεται στο νέο δήμο «Ακτίου-Βόνιτσας».

Στο σχέδιο «Καλλικράτης» δεν προβλέπεται η διάσπαση των δημοτικών διαμερισμάτων ενός υφιστάμενου Δήμου σε διαφορετικούς νέους διευρυμένους Δήμους. Ως εκ τούτου μοιραία ο Αετός παρά τη καθολική αντίδραση των κατοίκων θα ακολουθήσει την πορεία του Δήμου Μεδεώνος, για να καταλήξει στο νέο δήμο «Ακτίου-Βόνιτσας», με έδρα τη Βόνιτσα.
Να θυμίσουμε ότι πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στον Αετό Ξηρομέρου, την Κυριακή 2 Μαΐου και ομόφωνα όλοι οι κάτοικοι του Αετού, αποφάσισαν όπως το Δημοτικό μας διαμέρισμα Αετός ενταχθεί στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό και όχι στη Βόνιτσα.
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστκού συλλόγου Γρηγόρης Κουτσογιάννος, δήλωσε: «Το σχέδιο αδικεί κατάφωρα το χωριό μας. Η λαϊκή συνέλευση, απέδειξε τη θέληση όλων των κατοίκων να ενταχθεί ο Αετός στο νέο δήμο με έδρα τον Αστακό και όχι τη Βόνιτσα. Περιμέναμε ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα απόσπασης για να μπορέσουμε να πάμε στον Αστακό, αλλά δυστυχώς αυτό το κυρίαρχο στον «Καλλικράτη» δεν προβλέπεται».
Να επισημάνουμε ότι ο Καλλικράτης δεν προβλέπει διάσπαση Δήμων, τουλάχιστον πριν τις εκλογές. Υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι σε δεύτερο στάδιο μπορούν να αποσπαστούν δημοτικά διαμερίσματα και να προσαρτηθούν σε όμορους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: