Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι Μαχητές του 1821» στην Αθήνα.




















Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, στο ξενοδοχείο CLASSICAL ACROPOL, στο κέντρο της Αθήνας από τους πολιτιστικούς συλλόγους Δρυμιωτών και Θυρρειωτών, η εκδήλωση για τη παρουσίαση του Βιβλίου του Νίκου Θεοδ. Μήτση «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι Μαχητές του 1821». Την εκδήλωση παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος και η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το βιβλίο εκδόθηκε με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ανακτορίου και χορηγός της εκδήλωσης ήταν και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας. Η αρχή έγινε με την Γραμματέα του συλλόγου Δρυμιωτών Ελένη Χούσου η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια τη σημαντική αυτή εκδήλωση χαιρέτισαν οι: ο εκπρόσωπος του συλλόγου Θυρρειωτών Σπύρος Βενέτης, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρυμιωτών Γιώργος Κουτρούμπας, ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ο Αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Τάκης Στεργίου και ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο π. Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Θανάσης Χατζαράς, ο οποίος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, τόνισε ότι το βιβλίο «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι Μαχητές του 1821» είναι ένα σημαντικό ιστορικό βιβλίο, που αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το Δήμο Ανακτορίου, αλλά και για την ιστορία των Ξηρομέρου γενικότερα. Ο πρώτος ομιλητής Παναγιώτης Κοντός, Γραμματέας-Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε μία παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου και περιέγραψε τις σημαντικές πτυχές του έργου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Τσάμης ο οποίος αναφέρθηκε στο συγγραφέα και φυσικά στην πολυετή προσφορά και το έργο του όσον αφορά τη καταγραφή της πατριδοτοπικής ιστορίας στο Ξηρόμερο. Τελευταίος πήρε το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου, Νίκος Θεοδ. Μήτσης οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές, καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τόνισε ότι έγραψε το βιβλίο αυτό για να καταγραφεί η "μνήμη" του τόπου μας και στο τέλος συγκίνησε και συγκινήθηκε ιδίως όταν αναφέρθηκε στη παρουσία του Γυμνασιάρχη Αστακού Μενέλαου Καραμεσίνη που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Κλείνοντας την εκδήλωση οι συλλόγοι Δρυμιωτών και Θυρρειωτών έκοψαν την πίτα και ευχήθηκαν σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: ο Αιδεσιμώτατος Κώστας Καλατζής, ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ο Αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης, ο Αθανάσιος Δημητρακόπουλος πρώην Υπουργός και βουλευτής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θυρρείου Λεωνίδας Ζαφειρούλης, ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος πολιτευτής, ο Δημοτικός σύμβουλος Αστακού Δημήτρης Μπόνης, ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Τάκης Στεργίου και το μέλος του Κ.Σ Άγγελος Μηλιώνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής και τα μέλη Κοθρούλας Δημήτρης, Δρούγας Κώστας, Νικος Κασβίκης, ο Αλέκος Σάββας επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, οι συγγραφείς Πάνος Λαζαρόπουλος, Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, Μπερερής Διονύσιος, Κορέλας Χρήστος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ Κώστας Σαλμάς, ο επίτιμος πρόεδρος της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, οι Φώτης Μπάκας, Μπάμπης Κουβέλης, Χρήστος Κλαδευτήρας πρώην πρόεδροι της ΟΠΣΥΞ, ο Νίκος Καραδήμας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Βάλτου, ο Μενέλαος Καραμεσίνης σχολικός Σύμβουλος Πειραιά, η ζωγράφος ΣοφίαΛαζαρόπουλου, ο Γιώργος Τσέλιος Πρόεδρος του συλλόγου Αγραμπέλου, ο Λάμπρος Κωστόπουλος πρόεδρος του συλλόγου Κονωπίνας και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Φώτης Μπρούμος από το σύλλογο Βόνιτσας, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, ο εκδότης Παπαγιάννης Πανοστράτος, ο Χρήστος Ντέμος Πρόεδρος του συλλόγου Αετού, ο Κώστας Γεωργούλας πρόεδρος του συλλόγου Χρυσοβίτσας, ο Ερωτόκριτος Γαλούνης πρώην Δήμαρχος Αλυζίας, ο Θεόδωρος Λιότσος πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίας, ο Βασίλης Μουρκούσης Πρόεδρος του συλλόγου Κανδήλας, ο Κώστας Νικάκης πρόεδρος από το σύλλογο Τρυφιατών, ο Σπύρος Μπενέκος πρόεδρος από το σύλλογο Μπαμπίνης, ο πρόεδρος του συλλόγου Σκουρτού Μάκης Στρατούλης, ο σκηνοθέτης Μπαμπούρης Τάκης, ο Χρήστος Μπόνης φωτορεπόρτερ, κ.α.
FOTO ART ANGELOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: