Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Στις εθνικές εκλογές συμμετέχουν ως υποψήφιοι βουλευτές δύο συγχωριανοί μας, η Μαρία Σιούνα-Δημητρακοπούλου και o Τρυφιάτης Θεοδ. Δημήτριος.

Μαρία Σιούνα-Δημητρακοπούλου: Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η Μαρία Σιούνα - Δημητρακοπούλου γεννήθηκε και έζησε στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά. Ο πατέρας της Αγησίλαος κατάγεται από Στάνο Αμφιλοχίας και η μητέρα της Ελένη από Αετό Ξηρομέρου (το γένος Αναγνωστέλου).
Σπούδασε Προγραμματισμό Η/Υ και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό των ανθρωπιστικών σπουδών στο ΕΑΠ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιώργο Δημητρακόπουλο και έχουν δύο παιδιά. Εργάστηκε στον ΟΤΕ μέχρι το 1996 και στη συνέχεια διετέλεσε στενός συνεργάτης του τ. Υπουργού Εργασίας και Επικρατείας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και σήμερα σύμβουλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για θέματα Πολιτικού Συστήματος και Δικαιοσύνης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Δικτύου Μεταναστών του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η πορεία της
Η πολιτική της δράση και η κοινωνική της προσφορά ξεκινάει από μικρή ηλικία. Από νωρίς υπηρετεί την αρχή της ισότητας των φύλων και ξεχωρίζει για τους αγώνες που δίνει για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών.
Συνδικαλιστική δράση
Με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και διάθεση για δράση, εργαζόμενη στον ΟΤΕ αγωνίστηκε με την ιδιότητα :
- Μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ
- Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μηχανογραφικό κέντρο ΟΤΕ
- Εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ταμείου Αρωγής του προσωπικού ΟΤΕ
- Ιδρυτικού Μέλους της Επιτροπής Ισότητας Γυναικών στον ΟΤΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Αυτό της το όραμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη συνόδεψε και αργότερα στη θέση του Συμβούλου του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο ιδιαίτερα δραστήρια για το υπουργείο, αφού μέσα από διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου και συναίνεσης προχωράει σε μια σειρά από αποφασιστικά μέτρα προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής αρωγής και κοινωνικής ασφάλισης.
Πολιτική δράση
Η πολιτική της δραστηριοποίηση είναι ιδιαίτερα έντονη καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της. Με πυξίδα της τη δημιουργία, μίας δίκαιης κοινωνίας διετέλεσε :
- Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
- Μέλος Γραμματείας του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Επικεφαλής του Δικτύου Μεταναστών
- Επικεφαλής της Επιτροπής Κοινωνικής Ένταξης του Τομέα που αφορά σε: Πόντιους και Παλιννοστούντες, Τσιγγάνους (Ρομά), Βορειοηπειρώτες.
- Αναπληρώτρια Γραμματέας
του τομέα Γυναικών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
- Μέλος του Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
- Μέλος του Τομέα Συνδικαλιστικού της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
- Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ.
Για την υποψηφιότητά της δηλώνει:
Είμαι υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Αιτωλοακαρνανίας με τις ίδιες αγωνίες και ίδιες επιδιώξεις που έχετε και εσείς για το τόπο μας. Στα αδιέξοδα που οδήγησε τον τόπο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση. ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου έχει το όραμα, το σχέδιο, τους στόχους να δώσει τέλος στις αγωνίες του ελληνικού λαού και να φέρει ξανά την ελπίδα στον τόπο.
Δεσμεύομαι προσωπικά:
- να είμαι μαζί σας στον αγώνα για τη νέα αλλαγή,
- για σκληρή και συστηματική δουλειά για να γίνουν επιτέλους στο νομό μας έργα και αλλαγές που επί χρόνια εκκρεμούν.
Στην πορεία προς τη νίκη ζητώ την υποστήριξη όλων των πολιτών του Νομού. Ζητώ την ψήφο της καρδιάς σας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα, το Νομό μας, γιατί Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ

Τρυφιάτης Δημήτριος: Υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Δημοκρατική Αναγέννηση.
Ο Δημήτριος Θεοδ. Τρυφιάτης, γεννήθηκε στον Αετό Αιτωλοακαρνανίας και είναι το τρίτο από τα οκτώ παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας. Ο πρόωρος θάνατος των γονέων του τον αναγκάζει να εργαστεί από ηλικία των 12 ετών ενώ παράλληλα παρακολουθεί νυχτερινό σχολείο. Υπηρετεί στο στρατό ξηράς και κατά την διάρκεια της δικτατορίας μεταναστεύει στον Καναδά όπου εργαζόμενος συνεχίζει τις σπουδές του. Κάνει τις πτυχιακές του σπουδές στη φιλοσοφία και τις γλώσσες στο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο «Concordia» του Μόντρεαλ του Καναδά και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Γαλλόφωνο πανεπιστήμιο «Universite de Montreal». Θέμα της διατριβής του φιλοσοφία του η φιλοσοφία του Ηρακλείτου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του διδάσκει φιλοσοφία και γλώσσες (μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) στα εκεί κολέγια, ενώ παράλληλα, σαν μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, συγγράφει ένα ορατόριο: τους «Ήρωες» που το Υπουργείο Πολιτισμού συμπεριλαμβάνει στις εκδηλώσεις του «Ελληνικού Μήνα, το έτος1989».
Γράφει ποίηση, σε τρεις γλώσσες, ασχολείται με τα κοινά και είναι μέλος της Καναδικής Φιλοσοφικής Ένωσης καθώς και διεθνών ειρηνιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1988 και συνεχίζει την ακαδημαϊκή του εργασία σαν διευθυντής διαφόρων σχολών και κολεγίων. Γίνεται μέλος του Διεθνούς Κέντρου Φιλοσοφίας και Διεπιστημονικής Έρευνας όπου σε συνεργασία με καθηγητές των πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών βοηθά, από τη θέση του γενικού γραμματέα, στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων φιλοσοφίας, θρησκείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπαίδευσης.
Επίσης ασχολείται με την οργανωμένη φιλανθρωπία και τα κοινά. Υπήρξε πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Συλλόγου και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας το 2000 και το 2007, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας στις εκλογές του 2004 καθώς και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Δημοκρατική Αναγέννηση.
Ο κύριος Τρυφιάτης είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
e-mail:demetrios_trifiatis@yahoo.comΤηλέφωνο: 6973 405 345

Δεν υπάρχουν σχόλια: