Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Παρέμβαση του βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη για την προστασία του Βελανιδοδάσους στο Ξηρόμερο.

Με παρέμβαση του στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης ανέδειξε την ανάγκη προστασίας του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Με Ερώτηση του προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Γ. Σουφλιά επισημαίνει:
Λόγω της έξαρσης της λαθροϋλοτομίας στο Ξηρόμερο, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα για το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου που αποτελεί το μεγαλύτερο δάσος ήμερης βελανιδιάς στην Ελλάδα και ένα από τα πλέον σημαντικά εναπομείναντα Μεσογειακά δάση, μεγάλης βιολογικής και αισθητικής αξίας.
Τα αιωνόβια δέντρα, τα σπάνια απειλούμενα είδη και οι ιδιόμορφοι σχηματισμοί βλάστησης του οικοσυστήματος αναδεικνύουν την ανάγκη για αποτελεσματική προστασία του δάσους στο Ξηρόμερο.
Η λαθροϋλοτομία σε συνδυασμό με τις εκχερσώσεις, τις καταπατήσεις, τις πυρκαγιές και άλλες παράνομες δραστηριότητες απειλούν όλο και περισσότερο το μοναδικό αυτό κομμάτι φυσικής κληρονομιάς.
Επιπρόσθετα, μεγάλη ενόχληση προέκυψε από την πρόσφατη τοποθέτηση στο βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου διαφημιστικών πινακίδων που διαφημίζουν –τι ειρωνεία- αλυσοπρίονα με πρόσχημα την προστασία του δάσους από τις πυρκαγιές.
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: